5 sacrificii ca să ai o relaţie durabilă

1 66923 original jpg jpeg

Pentru ca o relaţie să meargă bine, e nevoie să renunţe fiecare la câteva dintre dorinţele personale şi să facă mici sacrificii.

Ai putea crede că s-a dus vremea în care încercaţi să vă acomodaţi unul cu celălalt. Totuşi,indiferent dacă aveţi doar un an de convieţuire sau două decenii,mereu e nevoie de câteva concesii. Numai aşa veţi avea un trai mai dulce şi vă veţi putea bucura unul de altul.

La bine şi la rău….

… până când datoriile ne vor năpădi? Sigur că trebuie să te îngrijeşti şi să fii elegantă,dar dacă asta înseamnă să ajungeţi la datorii şi la certuri,ar fi mai bine să laşi egoismul deoparte. Ca să vă fie mai bine amândurora,încearcă să gândeşti mereu pentru doi. De asemenea,ia în considerare o reducere a cheltuielilor personale,dacă bugetul vostru o cere. Nu degeaba se spune că banii întreţin fericirea,iar zicala poate fi valabilă şi în cazul vostru când laşi puţin de la tine.

Orgoliul bată-l vina

Dacă te iubeşte,atunci trebuie să-ţi arate asta şi să-ţi împlinească dorinţele,nu? Ei bine,nu şi dacă îţi doreşti o relaţie durabilă. Încearcă să-ţi ţii orgoliul în frâu şi să nu te mulţumeşti doar cu lupte câştigate şi cu bucuria impunerii voinţei personale. Indiferent cât de răbdător ar fi el,poate răbufni oricând supărat că trebuie să facă mereu ca tine. Ca să nu ajungeţi la neînţelegeri,acceptă câteodată să găteşti şi ce ar vrea el,cedează-i telecomanda cea mult disputată a televizorului sau mergeţi în concediu şi unde visează el.

«Să renunţ la pasiunile mele?»

Nimeni nu spune să nu mai faci deloc lucrurile care te bucură,ci doar să ai grijă ca acestea să nu ajungă să-l deranjeze pe celălalt. Adori să citeşti seara,cu toate că el se chinuie să adoarmă lângă tine? În loc să vă certaţi din cauza asta,renunţă la plăcerea ta de a citi înainte de culcare şi lasă acest hobby pentru o altă parte a zilei. Este un mic sacrificiu prin care îi arăţi respectul şi iubirea pe care i le porţi. Vei avea mai mult de câştigat dacă procedezi aşa.

Program flexibil în doi

Ţi-ai făcut deja un program pentru seară sau pentru sfârşitul săptămânii şi nici în ruptul capului nu l-ai schimba de dragul lui? Iată un sacrificiu pe care e bine să-l faci uneori pentru a-i demonstra că nicio vizită,plan de cumpărături sau altă activitate pe care ţi-ai propus-o nu este importantă dacă el are nevoie de tine. Punând relaţia voastră mai presus de planificări trecătoare,aveţi toate şansele la o relaţie durabilă.

Cine are întâietate,prietenele sau el?

În doi,toate alegerile merită discutate,chiar şi cele care nu par a avea importanţă. De exemplu,dacă până acum acceptai imediat când prietenele îţi propuneau să vă vedeţi,n-ar fi rău să-l întrebi şi pe el înainte de a face asta. Nu e ca şi cum i-ai cere permisiunea,doar că e plăcut să ştii că părerea ta contează pentru partener. Renunţând la independenţa de a lua hotărâri de una singură,câştigi o relaţie mai puternică.