Când este interzis sexul în sarcină

1 72974 original jpg jpeg

Cei mai mulţi medici recomandă sexul în sarcină, dar sunt unele situaţii când e mai bine să te abţii de la astfel de plăceri. Rişti să suferi complicaţii sau chiar să pierzi sarcina.

Sunt unele situaţii medicale care recomandă interzicerea activităţii sexuale,pentru că pune în pericol viaţa fătului. Iată despre ce situaţii este vorba!

Riscul de avort

Dacă ai pierdut în trecut o sarcină,riscul să ţi se întâmple acelaşi lucru se menţine şi la viitoarele sarcini. De aceea,este mai bine să reduci activitatea fizică în general şi să o elimini pe cea sexuală. În felul acesta eviţi avortul spontan.

Placenta previa

Când placenta blochează cervixul avem de-a face cu placenta previa şi trebuie să respectăm anumite condiţii,dacă ne dorim să ducem sarcina la bun sfârşit. Una dintre ele are legătură cu contactul sexual pe perioada sarcinii. Limitează sau încetează să mai faci sex în timpul sarciii şi nu vei avea probleme sau întreabă-ţi medicul dacă şi până când poţi întreţine relaţii sexuale.

Riscul să naşti prematur

Dacă te confrunţi în sarcină cu afecţiuni medicale,care pun în pericol fătul şi există riscul de naştere prematură,este foarte posibil să ţi se înterzicăactivitatea sexualăîn sarcină.

Scurgere de lichid amniotic

Când apar sângerări vaginale în sarcină,este mai bine să întrerupi orice activitate sexuală şi să te relaxezi mai mult. Aceste sângerări pot anunţa pierderea sarcinii. Şi dacă observi scurgeri de lichid amniotic e mai bine să te abţii te la sex.

Sarcina multiplă

Ai aflat că sarcina este gemelarăsau că vei avea tripleţi? Să ştii că e posibil să afli şi că trebuie să renunţi la sex. În această situaţie,activitatea sexuală reprezintă un risc pentru făt şi e mai bine să ţii cont de sfaturile medicului care supraveghează sarcina.

În funcţie de sarcină,afecţiuni şi organsimul fiecărei femei,medicul poate interzice penetrarea,orgasmul,excitaţia sexuală sau sexul în totalitate.Recente

Planifica ti vacanta de vara din timp jpg
curatenie jpg
Insula Queimada, din Brazilia jpg
foto  jpg
Ce stiluri de design interior sunt in tendinte pentru amenajarea bucatariei jpg
Cum sa ti mentii urechile curate in mod corect  Sursa imagine shutterstock 1689079585 jpg
2 jpg
haine pentru doamnele cu parul carunt jpg
Efectele secundare ale pastilele pentru somn jpg
Regina adâncurilor, scufundări  sursa   Shutterstock jpg
otet jpg
Click! pofta buna jpg
Cele mai bune alimente pentru rinichi  jpg
Maini tinand un pahar cu apa jpeg
haine  jpg
pliculețul de ceai  sursa   Shutterstock jpg
rozacee acid azelaic shutterstock 1498857530 jpg
Cum iti poate afecta consumul de alcool pielea  Sursa imagine Pixabay jpg
raceala, gripa, simptome jpg
Faci asta zilnic fara sa stii ca iti ia ani din viata  Sursa foto Pixabay jpg