Cel mai prematur copil din lume a împlinit 1 an! Avea şanse 0 de supravieţuire la 340 g, cât cântărea la naştere

1 bebe shutterstock 115992457 jpg jpeg

„Este eroul meu!”, spune tăticul Rick Hutchinson, celor de la People, despre fiul lui Richard, care nu cântărea mai mult de 340 g la naştere.

Pe 3 iunie 2020, când era însărcinată în cinci luni, Beth Hutchinson s-a dus la medicul ei cu gândul că poate avea o infecţie urinară. Când colo, era în travaliu! Gravida l-a sunat imediat pe soţul ei – care se afla acasă la ei, în Wisconsin, din cauza restricţiilor COVID – şi i-a spus să-i facă de urgenţă bagajul de maternitate.

„Nu ne făcuserăm nici măcar planul de naştere‟, spune Beth (36). „Ajunsesem de-abia la jumătatea sarcinii şi nu eram deloc pregătită să nasc.‟

stanga
dreapta
2 bebelus shutterstock 586741628 jpg jpeg
3 image jpg jpeg

Având în vedere că sarcina lui Beth avea doar 21 de săptămâni, cuplului i s-a spus că fiul lor avea 0 şanse de supravieţuire. „Atunci ne-am uitat unul la altul şi ne-am gândit că nu putem accepta aşa ceva. Ştiam că micuţul nostru avea o sansă să trăiască! ‟, a dezvăluit mama pentru People. După ce încercaseră ani întregi să obţină acea sarcină, cei doi soţi nici nu voiau să audă că fiul lor nu va supravieţui.

Richard Scott William Hutchinson s-a născut pe 7 iunie 2020, cântărind numai 340gr. „Nu puteam să spun nimic pentru că tot ce făceam era să plâng‟, a declarat proaspăta mămică. „Ţin minte ce mic era! Era mai mic decât palma mea. Dar mă gândeam că a supravieţuit naşterii şi, drept urmare, avea şanse să continue să trăiască.‟

La patru ore de la naştere, micuţul a fost stabilizat, iar Rick şi Beth îşi puteau cunoaşte, în sfârşit, copilul. Richard a petrecut şase luni în spital şi s-a confruntat cu mai multe probleme medicale. A stat ventilat două luni şi a putut fi externat abia pe 4 decembrie 2020.

În momentul de faţă, micuţul mai are nevoie de oxigen, dar din ce în ce mai puţin, şi este în continuare hrănit printr-un tub, de care va scăpa – dacă totul este OK – pe la vârsta de 2 ani. În ciuda faptului că copiii prematuri pot avea întârzieri în dezvoltare, medicii sunt obtimişti în privinţa viitorului lui Richard.

„Este remarcabil!‟, spune dr. Stacy Kern. Şi micuţul a intrat în istorie! Când Richard şi-a sărbătorit primul an de viaţă, în iunie 2021, Guiness World Records l-a desemnat Cel mai prematur copil din lume, care a supravieţuit! Micuţul a venit pe lume cu 131 de zile mai devreme decât ar fi trebuit.

„Este miracolul nostru!‟, spune mama lui plină de încântare.

Foto - Shutterstock, Instagram