Cum îţi dai seama că eşti abuzat emoţional în relaţia ta

1 73083 original jpg jpeg

Oricine ştie că abuzul, de orice fel, nu trebuie tolerat, sub nicio formă. Cea mai proastă parte este că abuzul emoţional este una dintre cele mai grave forme ale abuzurilor. Şi asta pentru că este greu de detectat şi de recunoscut, iar pentru a-l îndepărta trebuie mai întâi să accepţi existenţa acestuia.

Dacă te regăseşti în lucruri de mai jos,este cazul să-ţi pui un semn de întrebare în privinţa omului alături de care îţi petreci timpul.

Partenerul nu îţi respectă visurile,speranţele sau dorinţele

Mai mult,le consideră inutile. Uneori face tot ce-i stă în putinţă să le zădărnicească sau să te facă să renunţi. Tot ce trebuie să ştii este că puterea de decizie se află doar în mâinile tale. Asupra lucrurilor din viaţa ta,eşti singurul care poate lua decizii. Idealurile tale sunt ale tale şi atât. Iar lucrurile pe care le ai de dus la bun sfârşit trebuie să le duci. 

Nu este niciodată de acord cu ceea ce spui 

Dacă ţi se pare că uneori partenerul tău de viaţă tinde să îşi dea dreptate în tot ceea ce face,iar lucrurile spuse de tine le cataloghează ca fiind nesemnificative,incorecte şi banale,atunci te confrunţi cu încă un semn de abuz emoţional.