Jocuri de Paşti pentru copilul tău

1 68929 original jpg jpeg

Pentru ca sărbătorile să fie motiv de bucurie, învaţă-l pe copil jocuri specifice fiecărei sărbători în parte. Astfel, implicit, el va putea să participe bucuros la pregătirile pentru Paşti, dar va avea parte şi de distracţie în acelaşi timp.

Pentru ca sărbătorile să fie motiv de bucurie,învaţă-l pe copil jocuri specifice fiecărei sărbători în parte. Astfel,implicit,el va putea să participe bucuros la pregătirile pentru Paşti,dar va avea parte şi de distracţie în acelaşi timp. Nu contează vârsta,copiii sunt mai mult decât fericiţi să fie implicaţi în activităţile familiei.

Pentru cei mai mici de 3 ani,este bine să se folosească ouă de plastic,din lemn sau materiale care nu se sparg. Cei mai mari de 3 ani pot fi acum responsabilizaţi să aibă grijă cu ouăle uşor de spart. Aveţi încredere în cei mici,aceştia vor încerca să nu dezamăgească.

Jocuri de Paşti pentru copilul tău – ornarea mesei de Paşti sau confecţionarea felicitărilor

Copiii mai mari,de şcoală,care sunt familiarizaţi cu lipici,decupat,sclipici şi orice materiale din care se pot confecţiona tot felul de lucruri,ar trebui să participe cu drag la ornarea mesei de Paşti. Fie că îi lăsaţi cu ouă fierte sau cu ouă de lemn sau de plastic,ei au posibilitatea să îşi folosească din plin imaginaţia şi să facă ouă colorate,desenate,decupate. Aveţi nevoie de hârtie colorată,foarfece,mărgele,sclipici,lipici,sfoară,dantelă,culori,pensule,carioci,nasturi şi alte materiale care s-au putea folosi pentru ornarea ouălor şi coşuleţelor de Paşti.

De altfel,materialele pot fi folosite şi pentru confecţionarea felicitărilor de Paşti,pe care să le trimiteţi împreună rudelor îndepărtate sau să le daţi cadou bunicilor,verişorilor,etc.

8735bd9e838d9443c262eec34f501bd5 jpg jpeg
78bdc95d7dede107f6c2cd1a4fd501fb jpg jpeg
4a46274ad400f12c3a942982cc750955 jpg jpeg
a5a7d6305f3a325302a6b155f08d531a jpg jpeg

Jocuri de Paşti pentru copilul tău – găseşte ouăle sau iepuraşii

Copiii mai mici de 3 ani se vor arăta extrem de încântaţi să caute ouă sau iepuraşi de Paşti. Cumpăraţi câteva ouă de ciocolată sau câţiva iepuraşi de ciocolată,pe care să îi ascundeţi în casă sau în grădină. Apoi,puneţi-l pe copil să le caute şi să le strângă într-un coşuleţ frumos aranjat. Copilul nu are voie să se „înfrupte din pradă”decât atunci când va fi strâns toate ouăle şi toţi iepuraşii. Astfel,copilul învaţă că este răsplătit abia după ce face o activitate,care sigur îi va face plăcere şi lui.

79a952f00d925c9a4ed420a317039619 jpg jpeg

Jocuri de Paşti pentru copilul tău – rostogolirea ouălor şi prepararea dulciurilor specifice de Paşti

Un joc foarte plăcut,mai ales pentru cei care vor să devină îndemânatici este să rostogolească ouăle de Paşti. Ar fi de preferat să se aleagă ouă de plastic sau de lemn,dar pentru copiii mai mari de 4 ani se poate juca şi cu ouă fierte tare. Astfel,se pregăteşte o ţintă,până la care să se rostogolească ouăle colorate. Ţinta poate fi un iepuraş,un ou simplu sau orice altceva preferaţi. Cu cât se reuşeşte rostogolirea mai aproape de ţintă,cu atât este mai aproape de câştig. Este un joc excelent pentru întâlnirile din familia extinsă cu mulţi copii.

Alt joc,care poate fi preferat mai ales de fetiţe este să preparaţi fursecuri în forme de iepuraşi,pui sau ouă şi să lăsaţi copilul să orneze cum crede de cuviinţă. Este bine să îi daţi un exemplu mai întâi. Fursecurile se pot orna cu stafide,nucă de cocos,bomboane mici colorate,fulgi de ciocolată şi multe altele.

c900aa07f697b1029c5017443a21aa05 jpg jpeg