Studierea unui instrument muzical, benefică pentru creierul copiilor

1 79904 original jpg jpeg

Există foarte multe lucrări de cercetare care arată că studierea unui instrument muzical are beneficii asupra minţii şi corpului. Cântatul la un instrument muzical este recomandat în special copiilor, deoarece îi ajută să-şi îmbunătăţească concentrarea, memoria, respiraţia. Este ca o terapie pentru ei, un hobby care poate deveni o carieră de viitor.

Iată de ce este bine ca copilul tău să înveţe să cânte la un instrument muzical:

Îmbunătăţeşte memoria

Numeroase studii de specialitate au arătat că muzica şi cântatul la un instrument muzical stimulează creierul, îmbunătăţind nivelul de concentrare şi de memorie. Cursurile de muzică sunt recomandante pentru copiii de toate vârstele, deoarece sunt ca un exerciţiu pentru creier.

Îmbunăteşte coordonarea corporală

Muzicienii sunt foarte buni coordonatori. Învăţarea unui instrument muzical implică o coordonare între  mâini şi ochi. Ei trebuie să fie foarte atenţi la notele muzicale de pe portativ, în timp ce trebuie să fie atenţi şi la mişcările pe care trebuie să le facă pe instrument. Această coordonare este foarte dezvoltată şi la sportivii de baschet, handbal, tenis etc.

Combate şi previne stresul  

Studiile recente au arătat că recreerea din timpul cântării la un instrument muzical previne stresul şi îi ajută pe copilaşi să se elibereze de toată tensiunea acumulată în timpul zilei. Este ca o terapie pentru copil, dar şi pentru adulţi.

Îmbunătăţeşte capacitatea de ascultare

Copilul trebuie să fie foarte atent la sunetele pe care le emite instrumentul. Acest lucru le îmbunătăţeşte semnificativ capacitatea de ascultare. Simţul auzului li se dezvoltă foarte mult, mai ales dacă încep cursurile de la o vârstă fragedă.

Îmbunătăţeşte sistemul respirator

Indiferent dacă învaţă să cânte la un clarinet, flaut sau orice alt instrument care presupune suflatul, unul dintre primele lucruri pe care trebuie să le înveţe este respiraţia. Toate aceste instrumente solicită plămânii. Asta înseamnă că trebuie să respire eficient, pentru că eficienţa trebuie să fie a doua natură a muzicianului.

Îmbunătăţeşte abilitatea de gestionare a timpului

Procesul îndelungat de învăţare a unui instrument necesită gestionarea corectă a timpului. Aceasta, la rândul său, îmbunătăţeşte abilităţile de management al timpului, pe care le poate aplica în activităţile din timpul zilei.