Top 6 aspecte importante de avut în vedere înainte să îi cumperi o bicicletă micuțului tău

O bicicletă poate fi o jucărie extrem de importantă în dezvoltarea copilului prin motivarea acestuia de a face exerciții fizice, de a explora natura și de a se distra.

image

În calitate de părinte, alegerea bicicletei potrivite pentru copilul ta este o sarcină esențială, mai ales dacă nu ești familiarizat cu diferitele tipuri de biciclete și cu caracteristicile acestora. Pentru a te ajuta să iei o decizie corectă, iată care sunt cele șase lucruri importante pe care să le iei în considerare înainte de a cumpăra o bicicletă!

Vezi ce trebuie să ai în vedere

Mărimea și potrivirea

Cel mai important factor atunci când alegi o bicicletă este să găsești una care să i se potrivească corespunzător. Dacă bicicleta este prea mare sau prea mică, poate fi inconfortabilă la mers și chiar periculoasă. Caută o bicicletă care îi permite copilului să stea deasupra tubului superior cu câțiva centimetri de spațiu liber. Șaua ar trebui să fie la nivelul șoldurilor copilului, iar ghidonul ar trebui să fie la îndemână fără a fi nevoit să se aplece prea mult în față.

Tipul 

Pe piata regasesti o multime de feluri de biciclete disponibile pentru copii, inclusiv biciclete de echilibru, triciclete, biciclete BMX etc.. Fiecare tip este conceput pentru un scop diferit, așa că trebuie să iei în considerare ce tip de mers pe bicicletă va face copilul tău. De exemplu, dacă va merge pe trasee de pământ, una de munte poate fi o opțiune mai bună decât una de șosea!

Greutate

O bicicletă grea poate fi dificil de manevrat pentru un copil și poate face ca aceasta să fie greu de controlat, în special pe dealuri sau pe teren accidentat. Optează pentru o bicicletă care este ușoară și care se poate manevra simplu.

Frâne

Frânele de pe o bicicletă sunt un element de siguranță important. Asigură-te că bicicleta pe care o alegi are frâne ușor de manevrat de către copilul tău și care sunt eficiente în oprirea rapidă a bicicletei. 

Durabilitate

Copiii pot fi duri cu bicicletele lor, așa că trebuie să găsești o bicicletă care este durabilă și care poate rezista la manevre dure. Verifică materialele folosite la cadru, roți și alte componente pentru a te asigura că sunt suficient de rezistente la căzături și trântiri.

Preț

Ține cont de buget atunci când alegi produsul. Chiar dacă vei dori să cumperi una destul de scumpă, nu uita că micuții cresc extrem de repede, fapt care poate face ca bicicleta să fie bună doar o singură vară!

În concluzie, atunci cand alegi o bicicleta pentru cel mic, e necesar sa iei in considerare mai multi factori, inclusiv mărimea, tipul, greutatea, frânele, durabilitatea și prețul. Făcându-ți timp pentru a alege bicicleta potrivită, poți contribui la asigurarea faptului că al tău copil are o experiență de ciclism sigură, plăcută și memorabilă.

Sursă foto : Unsplash.com