Protocolul respectat de bonele regale. Ce li se interzice?

Cele care au grijă de copiii regali trebuie să respecte niște reguli stricte la palat, de la cuvintele pe care le pot folosi când le vorbesc celor mici, la interdicția de-a se mărita.

image

Nu e niciun secret că angajații familiei regale britanice trebuie să respecte niște reguli stricte. Până la urmă, viața regală are un protocol bine stabilit. Documentarul „Secretele servitorilor regali” susține că acest protocol regal prevede că cei care fac curat nu au voie să aspire pe jos. Trebuie să recurgă doar la măturat, ca să nu deranjeze cu zgomotul aspiratorului pe nimeni din incintă.

Unul dintre cei mai pretențioși locuitori ai Palatului Buckingham este însuși Regele Clarles al III-lea, care le cere slujitorilor săi ba să-i calce șireturile în fiecare dimineață, ba să-i măsoare apa din cadă până la milimetru.

Ca alți angajați e la palat, bonele au și ele conduita lor strictă. Nu pot vorbi necontrolat la fel de bine cum nu se pot mărita când îți doresc.

Nu se căsătoresc înaintea prințesei

Protocolul regal a fost transmis din generație în generație și nu mai e neapărat actual în ziua de azi. Chiar și așa, e respectat! History susține că bona răposatei Regine Elisabeta a II-a, Marion Crawford, a avut de respectat o regulă care poate părea absurdă și care a împiedicat-o să se mărite. Guvernanta scoțiană avea numai 22 de ani când Regina Mamă a selectat-o ca să aibă grijă de Prințesele Elisabeta și Margaret.

Crawford sau „Crawfie”, cum o alintau prințesele, s-a atașat mult de fete, însă nu i s-a permit să aibă o viață a ei. Protocolul regal îi impunea să ajungă la altar numai după nunta Reginei Ellisabeta. Astfel, a rămas la palat până în 1947, când Prințesa Elisabeta s-a logodit. Crawford avea 38 de ani atunci când a avut voie să se mărite cu iubitul ei de cursă lungă, George Buthlay.

Nu trebuie să eclipsseze mamele

Mamele regale moderne, cum a fost Prințesa Diana și cum sunt Prințesa Catherine și Meghan Markle, sunt destul de implicate în creșterea copiilor lor. În asemenea cazuri, bonele nu trebuie să le submineze autoritatea. Un exemplu de acest fel a fost Alexandra Legge-Bourke, bona Prinților William și Harry. „Tiggy”, cum îi spuneau cei mici, a fost angajată în 1993 și a început o oarecare competiție cu Lady Di.

Bona chiar s-a autoproclamat cel mai bun îngrijitor al celor doi prinți:  „Diana le oferă copiilor o rachetă de tenis și popcorn la filme… eu le ofer ce au nevoie în această etapă din viața lor: aer proaspăt, o pușcă și un cal”, a declarat aceasta în The Guardian.

Să nu le spună copiilor „copii”

E normal să-i ceri unui angajat regal să nu stea niciodată de vorbă cu presa și chiar să-l pui pe acesta să semneze un contract în acest sens. Însă există și alte reguli mai puțin OK. În casa Prinților de Wales, bona celor trei copii, Maria Borrallo, n-are voie să rostească anumite cuvinte în fața celor mici. The Mirror susține că un anumit cuvânt nu mai face parte din vocabularul lui Borrallo și acesta este cât se poate de obișnuit – „copii” (n.r. „kids”). Dar cum le spune atunci copiilor?

La Institutul Norland, unde sunt pregătite bonele, nu se spune „kids”, ci „children”. Înseamnă același lucru, doar că una e forma americană, alta e forma britanică. Mai mult, „kid” mai poate însemna și puiul caprei, lucru care nu e deloc flatant nici măcar pentru un prichindel.

Un alt cuvând interzis în casa lui Kate Middleton și-a Prințului William este „năzdrăvan”. Nimeni nu face un copil năzdrăvan la palat. Dacă e ceva de criticat, se critică comportamentul copilului și nu copilul în sine, care nu trebuie etichetat în niciun fel.

Foto - InstagramRecente

emoticoane jpg
Oprah jpg
Kate Beckinsale sursa  Instagram jpg
Britney Spears sursa  Shutterstock jpg
Cher foto  Shutterstock jpg
Noor Alfallah si Al Pacino jpeg
Tom Hanks jpg
kourtney kardashian jpg
Ginnifer Goodwin foto  Shutterstock jpg
nuditate foto  Shutterstock jpg
Melania Trump foto  Shutterstock jpg
Beyonce jpg
Ben Affleck meme jpg
Top 5 zodii cu simt patriotic Sursa foto shutterstock 688737424 jpg
shutterstock 1561509445 jpg
Michelle Obama sursa foto  Shutterstock jpg
Cline Dion foto  Shutterstock jpg
Linda Evangelista foto  Shutterstock jpg
Ozzy Osbourne jpg
Tom Cruise și Katie Holmes cu fiica lor, Suri foto  Shutterstock jpg