Tu ce fel de relaţie ai cu mama?

1 65806 original jpg jpeg

Relaţia mamă-fiică este complexă şi, ca oricare alta, are şi neajunsuri sau aspecte care se cer a fi corijate din mers. Află câteva tipologii, cu atuurile şi punctele lor slabe, şi vezi care vi se potriveşte vouă!

Cele mai bune prietene

Avantaje

Vă îmbrăcaţi aproape la fel şi smulgeţi multora exclamări legate de asemănarea voastră. Vă place să faceţi o mulţime de lucruri împreună,să mergeţi la cumpărături,să bârfiţi sau să staţi ore întregi la poveşti.

Dezavantaje

Toate bune şi frumoase,numai că pe termen lung relaţia poate deveni sufocantă. Mai mult,o astfel de relaţie de perpetuă adolescenţă trădează o neputinţă a mamei de a se separa psihologic de fata ei,ceea ce este necesar în procesul de creştere şi de responsabilizare.

Aţi făcut schimb de roluri

Aflate la distanţă una de alta,posibil în oraşe diferite,îi telefonezi des,dar resimţi ceva mai mult decât distanţare fizică între voi. Ai vrea să fie alături de tine când ai o problemă,să te înţeleagă şi să te aline,să te poţi baza pe ajutorul şi sfaturile ei. În realitate,când vorbiţi la telefon îţi spune numai despre ale ei,nu e atentă ce-i povesteşti şi pare să nu aibă interesul de a afla cum o duci,dacă ai probleme. În plus,parcă aţi făcut schimb de roluri şi ea este copilul care are nevoie de ajutor din partea ta.

Poţi fi sigură că e mândră de tine,se bazează pe tine şi se bucură că a crescut o femeie independentă şi descurcăreaţă care n-are motive să se plângă mamei din cauza unor nimicuri. Mărturiseşte-i sau încearcă măcar să-i spui că ai nevoie să te asculte.

Veşnic în conflict

Dezavantaje

Ţi se pare că nu poţi trăi cu ea,dar parcă nici fără ea. Te criticăpermanent şi te vede ca pe o posesiune sau ca pe o reflexie a ei. Ţine să se implice în tot ce faci şi devine sufocantă. Dacă nu e mulţumită de alegerile pe care le faci,cum arată casa sau coafura ta,asigur-o că toate te fac fericită şi asta e tot ce contează.

Avantaje

Pentru ea eşti tot copilul ei,chiar dacă ai ajuns o femeie în toată firea. Poţi să-i ceri sfatul oricând doreşti. S-ar putea să te surprindă plăcut disponibilitatea ei de a te asculta,dar şi cât de mult te ajută experienţa ei de viaţă.

Ea-ţi face favoruri,tu uiţi s-o apreciezi

Ca-n orice relaţie,una dintre voi se implică mai mult şi-i oferă celeilalte mai mult ajutor şi sprijin moral,primind în schimb prea puţină apreciere. Ea are grijă să ai mâncare în frigider sau curăţenie în casă,să stea cu copilul tău ca să poţi face alte treburi? N-ar fi rău să-i arăţi cât de mult contează toate astea pentru tine şi că viaţa ta ar fi mult mai grea fără ea.

Dezavanjate

Ajungi să critici unele lucruri pe care le face,să crezi că totul ţi se cuvine şi că ea va fi mereu acolo când ai nevoie. Uiţi că şi mamaoboseşte,se poate îmbolnăvi sau pur şi simplu ar vrea să fie apreciată mai mult. Arată-i toată iubirea şi preţuirea ta!



Recente

Rulada cu nuci si scortisoara  Sursa foto shutterstock 1679665513 jpg
slabit jpg
detergent de spalat rufe jpg
fasole alba uscata jpg
Supa rece de legume, Sursa foto shutterstock 668899363 jpg
Cafea sau ceai  Sursa foto shutterstock 2195838791 jpg
imbatranirea prematura este accelerata de felul in care bei apa jpg
Prajitura cu scortisoara  Sursa foto shutterstock 1038045298 jpg
Lasagna cu spanac  Sursa foto shutterstock 362034866 jpg
Exercitii Pilates care iti subtiaza talia  Sursa foto shutterstock 610194995 jpg
ulei de masline jpg
Poza de cover  Care sunt principalele aspecte intalnite la copiii cu tulburare de spectru autist  Iata ce trebuie sa cunosti despre acestea! Copil cu TSA, terapeut, cabinet jpg
gradinarit  jpg
Gogosi cu mas si scortisoara  Sursa foto shutterstock 318892187 jpg
Felul in care dormi conteaza jpg
Ce provoaca manacarimi ale pielii  Sursa foto shutterstock 1169648437 jpg
Placinta cu spanac si branza  Sursa foto shutterstock 1074532910 jpg
pisică albă  foto   Shutterstock jpg
Briose cu mere  sursa foto shutterstock 1468526849 jpg
bicicleta, sala de fitness jpg