Philip Morris International a obţinut acordul de vânzare pentru IQOS şi în America

Philip Morris International a obţinut acordul de vânzare pentru IQOS şi în America jpeg

Philip Morris International (PMI), producătorul dispozitivelor IQOS, care utilizează tehnologia heat-not-burn pentru a încălzi tutunul în loc să îl ardă, a primit de curând aprobarea FDA (Administraţia Alimentelor şi a Medicamentelor din Statele Unite) pentru comercializarea lor în America.

Decizia este una istorică, având în vedere că este pentru prima dată când dispozitivele de acest tip sunt introduse pe piaţa americană. Astfel, PMI face un pas înainte în ceea ce priveşte clădirea unui viitor fără fum şi se extinde acum cu distribuţia IQOS în nu mai puţin 47 de ţări. IQOS era deja prezent în Japonia, Coreea de Sud şi majoritatea statelor europene, inclusiv România.

Cum funcţionează aceste dispozitive şi ce aduc ele în plus pentru fumători? Spre deosebire de ţigările clasice, care ard tutunul, IQOS îl încălzeşte la o temperatură de până la 350 de grade Celsius, rezultând un aerosol cu un conţinut de nicotină. Acesta poate fi folosit şi în spaţiile închise. Mai mult decât atât, pentru că dispozitivul doar încălzeşte tutunul, fumul şi scrumul dispar, iar mirosul neplăcut şi persistent, cauzat de ardere, nu mai este o problemă.

Philip Morris International a obţinut acordul de vânzare şi în Statele Unite după aproximativ doi ani de cercetări şi analize amănunţite realizate de FDA, o instituţie recunoscută pentru rigoarea cu care oferă avizele. În urma evaluării făcute, aceasta confirmă că producerea şi comercializarea IQOS respectă toate normele de sănătate publică. Mai mult decât atât, dispozitivul eliberează în aer mai puţine substanţe toxice decât o ţigară care arde tutunul, oferind o alternativă mai bună şi mai curată la fumatul tradiţional.

În concluzie, IQOS este un sistem de încălzire a tutunului care are în spate studii realizate de experţi şi organizaţii avizate, pe care Philip Morris International l-a transformat într-un simbol al iniţiativei unui viitor fără fum. Misiunea companiei este, în momentul de faţă, să îi facă pe fumători să facă tranziţia către un produs mai puţin dăunător decât ţigaretele clasice, IQOS fiind alternativa mai bună la variantele tradiţionale, dar care continuă să ofere gustul autentic de tutun adevărat. Sursa foto: Shutterstock.com