Biscuiţi cu miere şi piper

1 69423 original jpg jpeg

Mierea poate fi utilizată în diferite combinaţii cu gusturi sărate şi chiar picante. Este deja binecunoscută combinaţia dintre miere şi brânzeturi, dar ce ai spune să prepari biscuiţi delicioşi cu miere şi piper? O gustare simplă între mese sau când simţi nevoia să „ciuguleşti” ceva.

Ingrediente necesare

500 g miere

Piper alb

300 g migdale decojite şi măcinate

Coaja de la o portocală

Făină integrală

30 g unt

Ulei de măsline

Mod de preparare

Turnaţi mierea într-o cratiţă,puneţi-o la foc mic şi,amestecând continuu,adăugaţi 2 vârfuri de cuţit de piper alb,migdalele şi coaja de portocale răzuită. În final adăugaţi făina,presarând-o şi amestecând continuu. Când compoziţia a ajuns la o anumită consistenţă se ia de pe foc şi se răstoarnă pe masa de lucru unsă cu ulei. Întindeţi aluatul în aşa fel încât să aibă aceeaşi grosime peste tot,lăsaţi să se răcească,iar în final se taie în pătrate late de 5 cm. Aşezaţi pătratele pe o tavă unsă cu unt şi coaceţi în cuptorul preîncălzit la 200° C până când se rumenesc.

Aceşti biscuiti se pot pregăti în diferite variante:puteţi adăuga în aluat,de exemplu,seminţe de chimion,anason sau mărar ca apoi să presăraţi peste biscuiţi o lingură de seminţe de susan,sau nucă măcinată. 

Citeşte mai multe proprietăţi şi utilizări ale mierii în cartea “Mierea – Proprietăţi şi utilizări” de Daniela Guaiti, de la Editura Casa. 

0beb38a5fbfc8c24541a17cb76d28bed jpg jpeg