Bulz
Ai nevoie de: 1 l de apă călduţă, 300 g mălai, 1 praf sare, 200 g brânză de burduf, 2 cârnaţi de casă, 100 g costiţă, 100 g brânză afumată, 1 lingură ulei
Cum se prepară
Tai cârnaţii în 2-3 bucăţi,şi-i rumeneşti în tigaie fără grăsime. Tai costiţa felii subţiri.
Cerni mălaiul în timp ce se încălzeşte apa pe foc. Pui sarea,laşi să dea în clocot şi adaugi mălaiul în ploaie. Amesteci,să se omogenizeze,folosind o lingură de lemn sau un făcăleţ. Primele 5 minute amesteci în mămăligă fără întrerupere,apoi dai focul mic şi laşi 10 minute. Amesteci din nou mămăliga ca să fiarbă uniform şi o mai laşi 10-15 minute.
Scoţi bucăţi de mămăligă pe un fund de lemn,le aplatizezi ca să ai loc pentru 2 linguri cu brânză,2 bucăţi de cârnat şi costiţă. Cu mâna udă,le dai forma rotundă. Aşazi bulzurile la rând pe o tavă unsă cu ulei şi le dai la cuptor 15 minute. Scoţi tava şi razi brânza afumată peste bulzurile rumenite. Serveşti bulzul cald,alături de un ou ochi.
Porţii:6
Preparare:40 minute
Dificultate:mică