Cea mai bună omletă cu cremă de brânză şi somon

Dacă ai poftă de un răsfăţ la micul dejun, îţi propunem o reţetă de omleta cu cremă de brânză şi somon. Este delicioasă şi săţioasă.
Ai nevoie de
Pentru omletă
• 4 ouă• 100 g caşcaval ras• sare• piper
Pentru umplutură
• 250 g cremă de brânză
• 3 felii de somon afumat
• 2-3 frunze de ceapă verde
Mod de preparare
Baţi bine ouăle cu sare şi piper, apoi încorporezi caşcavalul. Răstorni omleta într-o tavă mică în care ai întins hârtie de copt. O dai la cuptor 20 de minute. O ţii câteva minute în tavă, apoi o aşezi pe o hârtie de copt curată şi o laşi la răcit.
Ungi omleta cu cremă de brânză, amestecată cu ceapă tăiată mărunt, adaugi feliile de somon afumat, astfel încât să acoperi toată suprafaţa omletei. O rulezi şi o păstrezi în frigider.
Somonul, sursă de minerale şi vitamine
În afară de faptul că e delicios, somonul este bogat în acizi graşi Omega-3, fosfor şi vitamine din grupul B. Peştele aduce un aport consistent de vitamina D, necesară în creşterea imunităţii, mai ales în sezonul rece. Ajută la refacerea muşchilor şi măreşte rezistenţa, fiind necesar în dieta sportivilor. De asemenea, întăreşte oasele, combate depresia şi ţine departe schizofrenia. Pentru a beneficia de proprietăţile somonului, consumă câte 150 de g pe săptămână. Înainte să îl cumperi, ai grijă la aspectul său: trebuie să aibă o tentă lucioasă, umedă, o textură fermă, o culoare deschisă şi un miros plăcut marin.