Chebap cu sos de iaurt
Nr 28 Dificultate medie / Preparare 2 h / 4 porţii
Ingrediente
Pentru chebap500 g carne de vită tocată500 g carne de berbecuţ tocată1 legătură de ceapă verde mărunţită½ legătură pătrunjel tocat1 lingură pastă de ardeisarepiper1 linguriţă chimen1 linguriţă enibahar1 linguriţă coriandruulei, pentru uns4 beţişoare de frigăruifrunze de mentă, pentru decorlipii salată de roşii şi castraveţiPentru sos300 g iaurt 2-3 căţei de usturoi1 lingură zeamă de lămâiesarepiperboia iute
Asezonezi carnea cu sare şi piper, după gust, adaugi condimentele, pătrunjelul, ceapa şi pasta de ardei şi amesteci bine.
Încingi grătarul şi pregăteşti frigăruile de chebap. Iei cu mâna din carne şi formezi, pe beţe, chiftele alungite pe care le aplatizezi, apoi le dai la frigider, cel puţin 30 de minute.
Ungi chebapurile cu ulei şi le pui pe grătar. Le întorci când se rumenesc pe toate părţile.
Le serveşti ornate cu frunze de mentă, alături de sosul de iaurt. Dacă vrei le poţi mânca şi cu lipii, bucăţi de lămâie, salată de roşii şi castraveţi.