Chec cu ciuperci şi costiţă

1 80750 original jpg jpeg

Încearcă o reţetă inedită de chec, cu ciuperci şi costiţă, uşor de făcut şi foarte gustoasă.

Ai nevoie de

400 g ciuperci

5 linguri făină

5 linguri iaurt

50 g măsline feliate

100 g caşcaval

4 ouă

2 linguri ulei

50 g costiţă afumată, fără os

sare

piper

Mod de preparare

Toci ciupercile şi le căleşti în ulei până când scade apa lăsată, apoi le dai deoparte. Separi albuşurile de gălbenuşuri şi baţi albuşurile spumă tare cu un praf de sare.

Amesteci gălbenuşurile cu iaurtul, adaugi făina, caşcavalul ras, ciupercile, costiţa afumată şi tăiată, sare şi piper, după gust. Încorporezi albuşurile şi omogenizezi cu mişcări uşoare. Torni compoziţia într-o tavă tapetată de chec şi ţii la cuptor până când se rumeneşte uşor checul.

1 tavă

Preparare 1 h

Dificultate medie

Sursa foto: dirtyanddelicious.blogspot.ro