Chec pufos cu apă minerală, după reţeta bunicii
Ce poate fi mai gustos decât o prăjitură preparată după reţeta bunicii. Dacă ai poftă de ceva dulce, pe lângă ceaşca de ceai sau cafea, îţi propun acest chec cu apă minerală, care se prepară foarte uşor şi cu ingrediente pe care sigur le ai în casă.
Ingrediente pentru chec cu apă minerală
500 g făină
250 g zahăr
250 ml ulei
4 ouă întregi
1 pahar de apă minerală carbogazoasă
1 plic zahăr vanilat
1 linguriţă praf de copt
100 g stafide
nuci mărunţite, opţional
pesmet, pentru tapetat forma
zahăr pudră, pentru decor
Mod de preparare: chec pufos cu apă minerală
Freacă zahărul cu ouăle întregi aproximativ 10 minute, până când se deschid la culoare. Adaugă treptat uleiul, făina, stafidele şi zahărul vanilat. La sfârşit, adaugă sifonul şi praful de copt.
Unge o formă de chec cu puţin ulei, tapetează cu pesmet şi pune compoziţia. Coace checul 45 de minute la foc mediu, până când trece testul scobitorii.
Scoate apoi checul din cuptor şi lasă-l să se răcească în formă, apoi răstoarnă-l pe un platou. Decorează-l cu zahăr pudră
Mai citeşte şi: Enigmaticele Babe de la Ulmet. Ce se spune despre „pietrele vii” din judeţul Buzău
Sursă foto: Shutterstock