Cheesecake cu caramel, fără coacere. Un răsfăţ uşor de preparat
Răsfaţă-te cu o felie dintr-un cheesecake cu caramel absolut delicios. Cu gust fin şi arome îmbietoare, această reţetă va deveni rapid una dintre deserturile tale preferate!
Ingrediente
Pentru sos de caramel
- 250 g zahăr
- 120 ml smântână lichidă 35% grăsime
- 40 ml apă
- 2 linguri unt
- 1 praf de sare
Pentru blat
- 150 g biscuiţi simpli
Pentru cremă
- 400 g cremă de brânză
- 400 g smântână lichidă 35% grăsime
- 1 linguriţă esenţă de vanilie
- 3 linguri zahăr vanilat
- 1-2 linguri sos de caramel
Pentru decor
- topping de caramel, de ciocolată şi nuci
Citeşte şi: Clafoutis cu cireşe
Mod de preparare
Pentru blat, pui biscuiţii într-o pungă de plastic şi cu ajutorul unui sucitor, sfărâmi biscuiţii. Într-o tavă rotundă detaşabilă, cerni biscuiţii şi îi presezi bine cu mâna sau cu o spatulă. Dai deoparte.
Pentru sos, topeşti zahărul cu apa într-o cratiţă, la foc mediu şi amesteci până ce zahărul s-a caramelizat. Dai cratiţa deoparte, apoi torni smântâna lichidă şi adaugi untul cu un praf de sare. Amesteci până ce untul s-a topit.
Pentru cremă, adaugi într-un bol mare crema de brânză, sosul de caramel, smântâna lichidă, zahărul vanilat şi esenţa de vanilie. Cu ajutorul unui mixer de mână, amesteci până obţii o textură cremoasă şi omogenă.
Peste blat, pui crema şi o nivelezi cu ajutorul unei spatule. Decorezi cu topping de caramel şi de ciocolată şi, dacă doreşti, cu nuci mărunţite. Dai cheesecake-ul la frigider peste noapte.
Citeşte şi: Tort suedez cu migdale, un desert căruia nu-i poţi rezista
FOTO: Shutterstock.com