Cheesecake cu lămâie şi bezea. Atât de bun, încât după o porţie mai vrei încă una!

1 shutterstock 1655864758 jpg jpeg

Tartele cu cremă brânză sunt pufoase, aromate şi exact cât trebuie de dulci. Pentru astăzi, îţi recomandăm cheesecake dulce-acrişor, cu lămâie parfumată şi bezea cu gust unic.

Acest desert se prepară uşor, iar pentru ingrediente nu trebuie să ajungi la cel mai aprovizionat magazin alimentar. Pe majoritatea dintre ele le ai deja în casă. Nu-ţi mai rămâne decât să strângi tot ce ai nevoie şi să te apuci de treabă. O să-ţi placă să prepari acest desert, dar mai ales, o să adori să-l savurezi cu un pahar de ceai sau o ceşcuţă de cafea alături.

1 tavă / 1 h 10' / dificultate medie

Ingrediente

Pentru blat:

400 g biscuţi digestivi

150 g unt topit

Pentru umplutură:

750 g cremă de brânză

150 g smântână

150 g zahăr

4 ouă întregi

sucul de la o jumătate de lămâie

coaja rasă de la o lămâie

1 linguriţă extract de vanilie

100 g dulceaţă sau cremă de lămâie

Pentru bezea:

4 albuşuri

200 g zahăr

1 praf de sare

Mod de prepare:

Pasul 1

4 shutterstock 1655864734 jpg jpeg

Încinge cuptorul la 165 °C. Amestecă biscuţii cu untul, apoi pune amestecul în tavă şi presează cu dosul unei linguri.

Pasul 2

3 shutterstock 1655864725 jpg jpeg

Mixează crema de brânză, cu smântâna şi cu zahărul până ce obţii o compoziţie cremoasă.

Pasul 3

5 shutterstock 1655864746 jpg jpeg

Adaugă ouăle, pe rând, mixând bine după fiecare. Încorporează zeama de lămâie, extractul de vanilie şi coaja de lămâie în amestecul de brânză şi ouă. Toarnă crema formată peste blatul de biscuiţi şi pune tava în cuptor. Când prinde o crustă aurie, închide focul şi lasă-l puţin la răcit.

Pasul 4

2 shutterstock 1655864764 jpg jpeg

Unge totul cu un strat de dulceaţă sau cu unul de cremă de lămâie. Bate albuşurile cu un praf de sare până când se formează o spumă. Pune apoi zahărul, treptat, şi bate până când obţii o bezea tare şi lucioasă. Pune bezeaua cu o lingură peste prăjitură, apoi pune-o în cuptor, pentru 25-30 de minute, la 180°C, până când bezeaua se rumeneşte frumos.

@shutterstock



Recente

Cum sa iti pastrezi parul hidratat iarna aceasta jpg
Cum să faci față petelelor dificile de pe plita pe gaz jpg
Rulouri de vinete cu alune  Sursa foto shutterstock 2418362253 jpg
femeie atragatoare tinuta iarna 789305 jpg
Rulada cu gem de capsuni  Sursa foto shutterstock 2387304579 jpg
Salata de vinete  Sursa foto shutterstock 300480098 jpg
Tort festiv alune de padure  Sursa foto shutterstock 2233352429 jpg
OUTFIT 625 1544 62 132 10 size large c v 1 compressed JPG
portrait beautiful woman jpg
e120a11231976f9c92c028516f0f81167b jpg
Tocanita de cartof dulce  Sursa foto shutterstock 2370838917 jpg
Menopauza ÔÇô un subiect prea put╠ªin discutat i╠én Roma╠énia jpg
CLICKPENTRUFEMEI wojtek mich ZGj0 IjgXdo unsplash jpg
Chifle cu gem de caise, Sursa foto shutterstock 2390464819 jpg
Imagine1 (1) jpg
ochelari de soare (8) jpg
Chiftelute de peste  Sursa foto shutterstock 1512309131 jpg
Painici sau conchas mexicane  Sursa foto shutterstock 1063093535 jpg
e1d2eb55a7735811b8523ddc3e0663b5d7 (1) jpg
e1ed72bf6593c6f222ff50df84f10410f1 jpg