Cheesecake rapid

Faimoasa prăjitură cu brânză este unul dintre cele mai iubite deserturi din întrega lume. Deşi mulţi consideră că a fost inventată în New York, în realitate lucrurile stau diferit. Prima reţetă a fost creată în Grecia, în Insula Samos. Încearcă şi tu să prepari un cheesecake rapid, care să îţi satisfacă pofta de dulce.
Ai nevoie de
Pentru blat
200 g biscuiţi de cacao
120 g unt topit
50 g nuci pisate
Pentru cremă
500 g cremă de brânză
250 ml frişcă lichidă
1 linguriţă coajă de lămâie
1 plic gelatină
Pentru decor
4-5 felii de kiwi
4 mieji de nucă
4-5 bucăţi de ananas
Pui într-un vas biscuiţii zdrobiţi şi îi mixezi cu untul şi cu miejii de nucă. Aşezi amestecul obţinut într-o tavă de tartă cu pereţi detaşabili. Îl presezi şi îl ţii în frigider minimum 15 minute.
Prepari gelatina conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Pui la încălzit 60 ml de frişcă lichidă, în care adaugi gelatina. După ce s-a răcit, o amesteci cu crema de brânză şi cu coaja de lămâie rasă. Frişca rămasă o baţi spumă şi o încorporezi, treptat, în compoziţie.
Scoţi blatul de la frigider, întinzi crema de brânză şi îl dai la rece pentru cel puţin 4 ore. În serveşti decorat după imaginaţie cu kiwi, ananas şi mieji de nucă.