Chiftele de legume cu brânză
Sunt săţioase, delicioase şi se fac rapid. Iată ce să mai găteşti când eşti presată de timp!
Ai nevoie de
2 dovlecei
2 cartofi
4 ouă
3 căţei de usturoi
250 g telemea,uşor sărată
1 legătură mărar
sare
piper
5 linguri făină
Cum se prepară
Fierbi cartofii în coajă în apă cu sare. Când furculiţa intră cu uşurinţă în ei,îi scurgi,îi laşi la răcorit şi-i descojeşti. Cureţi dovlecii,îi dai prin răzătoare,îi sărezi şi-i laşi la scurs 15-20 de minute,după care-i storci. Amesteci dovleceii cu cartofii pasaţi,adaugi brânza rasă,usturoiul pisat,ouăle bătute,mărarul tocat şi piper după gust. Formezi chiftele cu mâna umedă,le dai prin făină şi le aşezi într-o tavă cu hărtie de copt. Le ţii la cuptor aproximativ 50 de minute,având grijă să le întorci la jumătatea timpului,pentru a se rumeni uniform.
1 tavă
Preparare 90’
Dificultate medie