Choux-uri cu frişcă şi zmeură

1 shutterstock 641257447 jpg jpeg

Nimic nu se compară cu fructele aromate de vară, iar zmeura e regina lor. Foloseşte-o în acest desert răcoros şi elegant!

Ingrediente

Pentru gogoşele

300 ml apă

110 g unt 

120 g făină

4 ouă 

1 praf de sare

un ou pentru uns

fulgi de migdale

Pentru umplutură

400 g frişcă bătută

100 g zmeură  

Preîncălzeşti cuptorul la 180 de grade Celsius. Pui apa, untul şi sarea într-o cratiţă pe foc. Amesteci până se topeşte untul şi e pe punctul de a clocoti. Dai deoparte şi încorporezi făina, amestecând energic pentru a nu se forma cocoloaşe. Pui din nou cratiţa pe foc şi mai amesteci 1 minut. Când aluatul începe să se desprindă de pe pereţii vasului, dai deoparte.

Încorporezi ouăle, unul câte unul, şi amesteci până se omogenizează aluatul. Pui compoziţia într-un poş şi formezi gogoşele în tăvi cu hârtie de copt. Laşi loc între ele, deoarece vor creşte la copt. Le ungi cu ou bătut şi presari fulgi de migdale. Le ţii la cuptor până devin aurii, fără să deschizi uşa. Le laşi să se răcească, după care le tai în jumătate.

Pui frişca într-un poş şi umpli gogoşelele, apoi pui şi zmeura. Acoperi cu capacul şi decorezi cu zahăr pudră.

FOTO Shutterstock



Recente

oj png
clickpentrufemei ro (2) jpg
branca ursului femeie shutterstock 659200591 jpg
Chec cu lamaie  Sursa foto shutterstock 2032280408 jpg
3 motive sa te speli pe fata seara  Sursa foto shutterstock 1924405574 jpg
shutterstock 512817400 jpg
O locuință de revistă, amenajată în patru pași simpli jpg
De ce sa masezi tenul cu miere  Sursa foto shutterstock 1613904577 jpg
Rulada cu gem de cirese  Sursa foto shutterstock 2072439719 jpg
Tocuri jpg
pahar cu apa jpg
Ratatouille  Sursa foto shutterstock 1664054827 jpg
shutterstock 1836252643 jpg
Suleiman Magnificul, lalele  foto   Shutterstock jpg
ClickPentruFemei (4) (6) jpg
avion  sursa   Shutterstock jpg
Masina de spalat rufe jpg
Prajitura cu mere  Sursa foto shutterstock 376258168 jpg
Grup de drumeti langa lac JPG
40 de ani jpg