Ciocănele de pui pane

1 57594 original jpg jpeg

Ce zici de nişte ciocănele de pui pane? Află cum se prepară în cele ce urmează!

Ce ai nevoie:

› pesmet picant

› ulei pentru prăjit

› cimbrişor uscat

› sare

› piper

› ½ linguriţă oregano uscat

› 500 ml lapte

› 4-5 linguri făină

› 8-9 ciocănele de pui › 2 ouă

Cum se prepară:

Se spală ciocănelele, se zvântă în prosoape absorbante, se pudrează cu sare, piper şi se lasă la frigider 10-15 minute să se condimenteze.

Între timp, se bat ouăle cu oregano, cimbrişor, sare, piper, după gust, două linguri de făină şi se subţiază cu lapte până la consistenţa unei smântâni groase.

Se trec ciocănelele prin făina rămasă, prin aluatul preparat, prin pesmetul picant şi apoi se prăjesc în ulei bine încins până se rumenesc frumos. Se servesc calde, însoţite de o garnitură de cartofi natur şi de salată asortată sau murături.