Ciorb─â ardeleneasc─â de salat─â

Ciorb─â ardeleneasc─â de salat─â jpeg

Salata verde are numeroase beneficii nutritive, fiind bogat─â ├«n minerale precum fier, calciu, magneziu, potasiu - esen┼úiale pentru metabolismul corpului. Nu te rezuma s─â o consumi doar ├«n stare proasp─ât─â, ci po┼úi preg─âti o ciorb─â delicioas─â cu ea. Ciorba ardeleneasc─â de salat─â, cu afum─âtur─â ┼či omlet─â, este ideal─â pentru acest sezon. Iat─â cum se preg─âte┼čte ┼či de ce ingrediente ai nevoie.

Ingrediente

  • dou─â c─âp─â┼ú├óni mari de salat─â verde
  • 100 g de afum─âtur─â t─âiat─â ├«n cubule┼úe sau f├ó┼čii mici (poate fi sl─ânin─â afumat─â, kaizer sau bacon)
  • o ceap─â mic─â sau o leg─âtur─â de ceap─â verde tocate m─ârunt
  • un v├órf de cu┼úit de papric─â
  • 2 c─â┼úei de usturoi sau o leg─âtur─â de usturoi verde
  • 2 c─âni de lapte sau zer de oaie
  • 4 c─âni de ap─â
  • 2 ou─â
  • 1 lingur─â de f─âin─â
  • dou─â, trei linguri de sm├ónt├ón─â, iaurt sau lapte
  • sare ┼či piper

Mod de preparare ciorb─â de salat─â

Salata verde se spal─â bine ├«n mai multe ape pentru a ├«ndep─ârta impurit─â┼úile de pe frunze, dup─â care se taie ├«n f├ó┼čii de aprox 1.5 - 2 cm. 

Într-o oală de mărime potrivită se pun la fiert 4 căni de apă.

├Äntr-o tigaie se pune afum─âtura m─ârun┼úit─â ┼či se las─â s─â se topeasc─â la foc potrivit p├ón─â c├ónd ├«ncepe s─â se rumeneasc─â. Se adaug─â apoi ceapa tocat─â ┼či se amestec─â ├«n continuare p├ón─â c├ónd ceapa ├«ncepe s─â se ├«nmoaie. ├Än cazul ├«n care nu folosi┼úi afum─âtura, ceapa se prepar─â folosind o lingur─â de ulei. Dup─â ce ceapa s-a ├«nmuiat, se adaug─â paprica, apoi se ia de pe foc. Afum─âtura ├«mpreun─â cu ceapa se scot din tigaie, se scurg de gr─âsime ┼či se pun ├«n oala cu ap─â fierbinte.

├Än oala de ciorb─â, se adaug─â salata ┼či cele 2 c─âni de lapte sau zer. Dup─â ce ciorba ├«ncepe s─â clocoteasc─â, se reduce focul la mic-mediu ┼či se las─â se fiarb─â ├«n continuare cam 10 minute.

├Äntre timp se face omleta. Mai ├«nt├ói, se separ─â g─âlbenu┼čul de la un ou ┼či se pune deoparte ├«ntr-un castron mic pentru dres─âtura. Albu┼čul se pune separat ├«ntr-un castrona┼č mic sau o farfurie ad├ónc─â, ├«n care se adaug─â ┼či oul ├«ntreg. Ou─âle se bat bine cu o furculi┼ú─â, dup─â care se adaug─â ├«n ploaie o lingur─â ras─â de f─âin─â. Se presar─â pu┼úin─â sare ┼či piper.

├Äntr-o tigaie ├«ncins─â se pun 1-2 linguri de ulei ┼či apoi se toarn─â ou─âle. Dup─â ce s-a rumenit pe o parte, omleta se ├«ntoarce pe cealalt─â parte. C├ónd este gata, omleta se scoate pe o farfurie ├«ntins─â, se taie ├«n f├ó┼čii sau cubule┼úe ┼či se toarn─â ├«n oala cu ciorb─â. Tot acum se adaug─â usturoiul pisat ┼či se potrive┼čte de sare. Ciorba se las─â s─â fiarb─â ├«n continuare timp de 5 minute.

Pentru prepararea dres─âturii, g─âlbenu┼čul de ou pus deoparte, se freac─â cu 3 linguri de sm├ónt├ón─â sau lapte p├ón─â c├ónd se omogenizeaz─â. Se adaug─â apoi pu┼úin c├óte pu┼úin din zeama fierbinte, p├ón─â c├ónd dres─âtura se aduce aproape de temperatura ciorbei.

Se opre┼čte focul de la ciorb─â, dup─â care dres─âtura diluat─â cu ciorb─â se toarn─â ├«n oal─â. Dup─â ce ciorba s-a mai r─âcit pu┼úin se adaug─â o┼úet sau zeam─â de l─âm├óie, ├«n func┼úie de preferin┼ú─â fiec─âruia.

Ciorba se serve┼čte cald─â, al─âturi de m─âm─âligu┼ú─â cu br├ónz─â ┼či ardei iute. Poft─â bun─â! 

Surs─â: epochtimes-romania.com



Recente

Dr Denisa Zaharia 6 jpeg
youtube selgros@clickpentrufemei ro jpg
avion jpg
copil cu parinte shutterstock 1894279522 jpg
1 cosmetice naturale jpg jpeg
Inghetata din iaurt de cocos Sursa foto thecoconutmama com  jpeg
copil indian jpg
grasimi trans fast food shutterstock 1439244599 jpg
slabit   weight loss g43c5fd872 1280 jpg
ayurveda shutterstock 762002224 jpg
ulei de masline   shutterstock 196199753 jpg
vegetarian 580x400 png
om albastru shutterstock 1147816718 jpg
rozaceea   ten   shutterstock 1895847337 jpg
1 pietre rinichi jpg jpeg
whatsapp shutterstock 1757131340 jpg
furtuna shutterstock 132934481 jpg
iodura de potasiu
perna   shutterstock 1932489002 jpg
Carne jpg