Ciuperci umplute

1 80749 original jpg jpeg

Ciupercile umplute sunt un aperitiv ideal pentru o masă în familie.

Ai nevoie de:

10 ciuperci champignon, cât mai mari

100 g şuncă presată

1 ardei

½ praz

50 g caşcaval

sare

piper

3 linguri ulei

unt, pentru uns tava

Mod de preparare

Rupi picioruşele ciupercilor şi le tai mărunt. Speli pălăriuţele şi le laşi la scurs.

Încingi uleiul şi căleşti prazul curăţat şi tocat până când devine sticlos. Adaugi picioruşele ciupercilor, ardeiul tăiat şi şunca feliată şi mai ţii pe foc până scade zeama, apoi dai deoparte. Laşi la răcorit, amesteci compoziţia cu caşcavalul ras, sare şi piper, după gust.

Aşezi pălăriuţele într-o tavă unsă cu unt. Pui în ele umplutura şi le dai la cuptor, încălzit în prealabil, 25-30 de minute.

3 porţii

Preparare 1 h

Dificultate medie