Clătite cu ciuperci şi pui

Un preparat extrem de uşor de preparat. Dificultate medie / Preparare 1 h 25ʹ / 4-6 porţii
Ai nevoie de:
Pentru aluat
2 ouă150 ml lapte150 ml apă minerală1 lingură unt topit8 linguri făină sare, după gustulei, pentru prăjit
Pentru umplutură
200 g ciuperci
1 piept de pui tăiat bucăţele
1 legătură ceapă verde tocată
sare
piper
1-2 linguri ulei
Pentru ornat
câteva fâşii de morcov
frunze de pătrunjel
Freci ouăle cu sarea şi cu untul, apoi adaugi treptat laptele, apa minerală şi făina, amestecând energic ca să nu se formeze cocoloaşe. Din aluatul obţinut, faci pe rând clătitele.
Cureţi ciupercile, le speli şi le tai feliuţe. Le căleşti în ulei bine încins, împreună cu ceapa. După ce se înmoaie puţin, le asezonezi cu sare şi piper, şi le laşi să fiarbă până scade zeama. Le scoţi şi, în aceeaşi tigaie, căleşti bucăţile de pui, până se rumenesc.
Amesteci apoi ciupercile cu carnea, presari, dacă mai trebuie, sare şi piper, după gust, umpli clătitele şi le rulezi. Decorezi cu frunze de pătrunjel şi fâşii de morcov.