Coaste de miel

Pentru 4 porţii, ai nevoie de : 8-10 coaste, 1 linguriţă rozmarin (sau o crenguţă), 5 căţei usturoi, sare, piper, 2 linguri ulei, 1 pahar vin alb sec
Cum se prepară
Speli coastele şi le tamponezi cu un şervet de hârtie. Le marinezi cu sare,piper,usturoi tăiat fin,rozmarin,adaugi uleiul,vinul şi le bagi într-un bol. Le laşi peste noapte la frigider sau le prepari în aceeaşi zi,dupăce au stat la temperatura camerei,în jur de o oră. Nu pui la cuptor carnea rece,pentru că nu se va rumeni uniform. Încălzeşti cuptorul. Între timp,secţionezi din loc în loc porţiunile cu grăsime ale coastelor. Mai presariun praf de sare şi le aşezi în tava unsă cu puţin ulei,cu partea grasă în sus. Bagi la cuptor.
Citeşte şi:
Pui cu ciuperci şi sos de muştar
Le laşi la foc mediu aproximativ 70 de minute sau chiar mai mult (în funcţie de mărimea coastelor). Scoţi din cuptor,acoperi cu folie alimentară tava şi laşi să se răcorească 5-10 minute,apoi le porţionezi şi serveşti.































