Cocktail-uri cu Aperol pe care să le încerci în această vară

1 clickpentrufemei aperol tomasz rynkiewicz vejn2jmxf0a unsplash jpg jpeg

Aperol se remarcă prin gustul său dulce şi acru în acelaşi timp şi, împreună cu vinul spumant, devine o combinaţie irezistibilă şi inconfundabilă. Reţeta preparării sale este încă păstrată secretă de descendenţii celor 3 fraţi: Luigi, Barbieri şi Silvo.

Legenda spune că numele acestui elixir provine dintr-un termen francez - „ Apéro”, care înseamnă literalmente „aperitiv”; atat de simplu! După cum puteţi vedea, numele a triumfat, deoarece este folosit până în prezent pentru a denumi băutura.

Dincolo de cei 3 fraţi, nimeni nu ştie măsurătorile exacte ale Aperolului. Singurul lucru care a fost dezvăluit publicului, sunt ingredientele cu care este fabricat acest lichior din Peninsula Apeninică. Aperol este produs cu ierburi fine de înaltă calitate şi cu un tip de ulei de citrice . Toate aceste ingrediente fac posibilă obţinerea unei compoziţii de arome selectate, în aşa fel încât această băutură italiană este capabilă să satisfacă cele mai exigente palate şi, în consecinţă, să revină la cele mai persistente critici.

Aperol Spritz

Ingrediente:

1 felie de portocală, o sticlă de Aperol, o sticlă de Prosecco sau, în lipsa acesteia, şampanie şi o sticlă de apă minerală sau apă tonică.

Mod de preparare:

Într-un pahar mare, cu picior, în stilul celui de vin roşu, adăugaţi gheaţă şi o felie de portocală pentru a da o notă citrică. Adăugaţi trei măsuri de Prosecco sau şampanie. Încorporează două măsuri de Aperol. Adăugaţi o măsură de apă minerală sau apă tonică.

Airedale

O sticlă de bourbon whiskey, o sticlă de Aperol şi sirop.

Într-un pahar înalt pune gheaţă, toarnă 75 de mililitri de whisky, 30 de mililitri de Aperol şi 10 mililitri de sirop simplu. Amestecă bine toate ingredientele şi strecoară tot amestecul într-un pahar de whisky cu 2 cuburi de gheaţă. Poţi decora paharul cu o bucăţică de coajă de grapefruit.

Cheeky Negroni

Ingrediente:

O sticlă de gin, o sticlă de vermouth (Martini bianco), o sticlă de aperol, grapefruit.

Mod de preparare:

Într-un pahar cu gheaţă sau un shaker amestecă 30 de mililitri de gin, 30 de mililitri de vermouth şi 30 de mililitri de Aperol. Strecoară conţinutul şi toarnă-l într-un pahar cu gheaţă. Strânge o coajă de grapefruit pe deasupra şi pune-o în băutură.

Luscious Laura

O sticlă de gin, o sticlă de Aperol, sirop de fructul pasiunii, ananas.

Într-un shaker pune gheaţă, iar apoi toarnă 45 de mililitri de gin, 45 de mililitri de Aperol şi 45 de mililitri de sirop de fructul pasiunii. Amestecă bine şi strecoară cocktail-ul într-un pahar cu gheaţă. Decorează paharul cu o bucată de ananas.

Aperol Fizz

Ingrediente:

O sticlă de Aperol, zeamă de lămâie, sirop simplu, un albuş de ou, apă minerală, un grapefruit.

Mod de preparare:

Pune gheaţă într-un shaker tip Manhattan şi adaugă 120 de mililitri de Aperol, 60 de mililitri de zeamă de lămâie, 30 de mililitri de sirop şi albuşul de la un ou şi amestecă bine timp de 20-30 de secunde. Strecoară conţinutul în două pahare şi completează cu apă minerală. Decorează totul cu coajă de grapefruit.

Sweet Heart

Ingrediente:

O stilcă de Aperol, o sticlă de vodka, suc de merişoare, Limoncello, zeamă de lămâie, merişoare.

Într-un shaker adaugă gheaţă, 30 de mililitri de Aperol, 30 de mililitri de vodka, 30 de mililitri de suc de merişoare, un strop de Limoncello şi un strop de zeamă de lămâie, după gust. Amestecă bine şi toarnă conţinutul într-un pahar, iar apoi decorează cu merişoare.

Toate aceste cocktail-uri cu Aperol sunt perfecte pentru a fi consumate pe timpul verii împreună cu prietenii. Îţi poţi dovedi priceperea în mixologie cu oricare dintre aceste reţete de cocktail-uri răcoritoare şi te poţi bucura de gustul deosebit pe care Aperolul îl are. Dacă acesta este unul dintre băuturile tale preferate, atunci trebuie să încerci aceste reţete de cocktail-uri şi poate chiar să cauţi câteva în plus.