Conopidă gratinată, foarte uşor de făcut

1 76158 original jpg jpeg

 Îţi plac legumele şi vrei să încerci o reţetă uşoară şi gustoasă? Conopida gratinată este cea mai bună alegere. 

Dificultate mică

Preparare 45'

1 tavă

Ai nevoie de  

1 conopidă mare, ruptă în bucheţele

500 ml lapte

4 linguri făină

50 g unt

100 g caşcaval ras

sare, după gust

piper, după gust

2-3 linguri pesmet, opţional

2 roşii mari, pentru servire

Fierbi apă într-o oală mare, până dă în clocot, adaugi bucheţelele de conopidă şi opăreşti 5 minute. Scurgi apa şi le răstorni într-o tavă. 

Încingi cuptorul. Torni laptele într-un vas şi îl încălzeşti, apoi adaugi făina şi untul. Omogenizezi rapid, ca să se topească untul şi să dispară cocoloaşele. Opreşti focul, presari o parte din caşcavalul ras, condimentezi cu sare şi piper şi torni sosul cald peste conopidă.  

Împrăştii caşcavalul rămas şi pesmetul pe deasupra şi dai tava la cuptorul încălzit, până se rumeneşte conopida. O serveşti cu felii de roşii, dacă doreşti. 

Sursa foto: 12tomatoes.com



Recente

roșcată  Shutterstock jpg
Aliment previne imbatranirea prematura  Sursa foto shutterstock 141481627 jpg
Placinta de branza de vaci  Sursa foto shutterstock 1323096947 jpg
cadouri de lux craciun jpg
shutterstock 2300611293 jpg
Tendinte in manichiura 2025  Sursa foto shutterstock 2558099953 jpg
shutterstock 2346313049 jpg
Cartofi crocanti  Sursa foto shutterstock 1913264548 jpg
Adolescent stand la birou 2278849883 jpg
okmagazine ro tv smart samsung  jpg
Strudel cu mere  Sursa foto shutterstock 739280095 jpg
ClickPentruFemei (2) (3) jpg
shutterstock 1754480510 jpg
Tocinei Sursa foto shutterstock 2161251405 jpg
Merita sa iei suplimente alimentare sau nu  Sursa foto shutterstock 2531363947 jpg
Placinta cu pere  Sursa foto shutterstock 695213329 jpg
shutterstock 447885067 jpg
Metoda finalandeza de a incalzi casa  Sursa foto shutterstock 2390967661 jpg
Supa crema de fasole verde  Sursa foto shutterstock 2292716465 jpg
shutterstock 1708837543 jpg