Conopidă gratinată, foarte uşor de făcut
Îţi plac legumele şi vrei să încerci o reţetă uşoară şi gustoasă? Conopida gratinată este cea mai bună alegere.
Dificultate mică
Preparare 45'
1 tavă
Ai nevoie de
1 conopidă mare, ruptă în bucheţele
500 ml lapte
4 linguri făină
50 g unt
100 g caşcaval ras
sare, după gust
piper, după gust
2-3 linguri pesmet, opţional
2 roşii mari, pentru servire
Fierbi apă într-o oală mare, până dă în clocot, adaugi bucheţelele de conopidă şi opăreşti 5 minute. Scurgi apa şi le răstorni într-o tavă.
Încingi cuptorul. Torni laptele într-un vas şi îl încălzeşti, apoi adaugi făina şi untul. Omogenizezi rapid, ca să se topească untul şi să dispară cocoloaşele. Opreşti focul, presari o parte din caşcavalul ras, condimentezi cu sare şi piper şi torni sosul cald peste conopidă.
Împrăştii caşcavalul rămas şi pesmetul pe deasupra şi dai tava la cuptorul încălzit, până se rumeneşte conopida. O serveşti cu felii de roşii, dacă doreşti.
Sursa foto: 12tomatoes.com