Cornuri cu ciocolată
Ai nevoie de: Pentru aluat: 2 ouă/ 50 g drojdie proaspătă/ 50 g margarină/ 100 g zahăr/ sare/ 100 ml lapte/ 500 g făină/ 1 ou pentru uns. Pentru cremă: 250 ml lapte/ 100 ml apă/ 100 g zahăr/ 50 g făină/ 30 g cacao/ 50-60 g ciocolată neagră. Pentru decor: 50 g zahăr pudră
Cum se prepară
Pentru aluat,topeşti margarina la foc mic. O iei de pe foc când s-a topit,adaugi zahărul şi amesteci. Într-un alt vas,baţi,cu un tel sau cu o lingură de lemn,ouăle împreună cu drojdia şi sarea. Adaugi amestecul cu margarină şi combini bine toate ingredientele. Torni laptele şi omogenizezi,apoi cerni făina peste compoziţie şi frămânţi un aluat moale,care să nu se lipească pe mâini. Acoperi cu un prosop şi laşi să crească.
Pentru cremă,amesteci făina,zahărul şi cacaua,apoi torni treptat laptele combinat cu apa. Amesteci. Pui crema la foc mic,adaugi şi ciocolata ruptă bucăţele. Amesteci până se topeşte,apoi opreşti focul,acoperi cu o cârpă curată şi laşi la răcorit.
Împarţi aluatul în bile,le întinzi în formă de cerc şi pui din crema de ciocolată la marginea fiecărei făşii de aluat şi rulezi. Aşezi cornurile într-o tavă tapetată şi le laşi să crească jumătate de oră. După ce au crescut,le ungi cu ou şi le dai la cuptor până se rumens. Le serveşti când s-au răcit,pudrate cu zahăr.
Pentru 1 tavă
Preparare 120’
Dificultate mică