Cremă de lămâie, pas cu pas
Vrei un desert care să te răcorească în zilele fierbinţi de vară? Ce ai spune de o cremă de lămâie rece? Se prepară foarte uşor, cu ingrediente pe care le ai cu siguranţă prin casă şi poate fi mâncată separat sau folosită drept cremă pentru prăjituri.
Ai nevoie de:
500 ml lapte
6 gălbenuşuri
150 g zahăr
35 g făină de porumb
35 g făină de grâu
3 lămâi
Citeşte şi:
Spală lămâile şi rade-le coaja,evitând partea albă care este amară. Laptele,cu o jumătate din coaja de lămâie,se pune pe foc mic într-un vas până când se înfierbântă,fără să fiarbă. Dai vasul deoparte de pe foc. Într-un castron pui gălbenuşurile de ou şi zahărul şi amesteci cu telul până ce se topeşte zahărul.
Când gălbenuşurile s-au albit adăugi prin sită făina de grâu şi cea de porumb şi amesteci. După ce s-a omogenizat compoziţia torni laptele aproape rece,puţin câte puţin,amestecând energic.
Strecori compoziţia,pentru a elimina eventualele cocoloaşe şi o pui pe foc mic,amestecând continuu până se îngroaşă (aproximativ 15 minute).
Dai deoparte vasul de pe foc,adaugi restul de coajă de lămâie şi amesteci. Răstorni copoziţia într-un castron,o acoperi cu folie alimentară şi o dai la rece pentru 2-3 ore.
Sursa foto http://ricette.giallozafferano.it