Cum să faci cel mai bun burrito mexican. Reţeta tradiţională cu carne de vită
Acest preparat se poate face din diverse tipuri de carne, de porc sau pasăre, dar reţeta clasică constă în folosirea cărnii tocate de vită.
Burrito este potrivit nu doar pentru momentele în care îţi savurezi cina alături de familie, ci şi atunci când ai oaspeţi la masă. Este relativ uşor şi rapid de pregătit. Compoziţia cu care se umplu foile de tortilla poate fi folosită şi ca bază pentru chili con carne.
Ingrediente
Pentru umplutura de carne:
500 g carne tocată de vită
1 ceapă mică
100 g fasole roşie fiartă
100 ml suc de roşii
3 căţei de usturoi
boia de ardei iute
sare
piper
Pentru burritos:
8 foi de tortilla
100 g porumb din conservă
2 roşii
smântână
sos de roşii
Mod de preparare:
Toci ceapa şi o combini cu carnea tocată. Aşezi pe foc şi amesteci constant până scade apa lăsată. Nu uita să acoperi cratiţa cu un capac pentru a se pătrunde mai repede carnea. Mai torni 200 de ml de apă, sucul de roşii, condimentezi cu sare, boia de ardei şi piper, după gust şi laşi să fiarbă până se pătrunde carnea şi scade sosul. Adaugi căţeii de usturoi, fasolea, amesteci şi mai laşi pe foc 2-3 minute.
Încălzeşti uşor foile de tortilla într-o tigaie fără ulei şi toci roşiile. Scoţi foile, întinzi un strat de carne, pui bucăţi de roşie şi boabe de porumb. Rulezi strâns şi serveşti burritos cu smântână sau sos de roşii.
FOTO: Shutterstock