Cum să faci macarons cu zmeură şi frişcă de nota 10
Unul dintre cele mai versatile deserturi, macarons pot fi făcute cu diverse arome în funcţie de ceea ce preferi. Îţi propunem unele cu zmeură şi frişcă. Dulceața cojilor este foarte bine echilibrată de notele uşor acrişoare ale zmeurei.
Macarons au reputația de a fi greu de făcut în casă. De fapt, trebuie doar să ai cantitățile exacte şi formele potrivite pentru a avea lor reacția chimică necesară şi pentru a crea aspectul și textura clasică. Atâta timp cât urmezi instrucțiunile, vei putea crea cele mai frumoase și delicioase macarons cu zmeură.
Sfaturi pentru macarons perfecte
Foloseşte un cântar de bucătărie pentru a măsura zahărul pudră și făina de migdale. De asemenea, cerne de două ori făina de migdale și zahărul pudră.
Foloseşte colorant alimentar gel. Cel lichid sporeşte umiditatea aluatului.
Ai grijă ca ouăle să fie la temperatura camerei. De obicei, durează aproximativ trei ore până se încălzesc la temperatura camerei, dar dacă ai uitat să le scoți din frigider, pune-le într-un castron cu apă caldă pentru cinci minute.
Pune la cuptor o singură tavă odată pentru coacerea uniformă a cojilor. La final, lasă-le să se usuce timp de 30 de minute până când nu mai sunt lipicioase.
Ingrediente pentru două tăvi
125 g zahăr pudră
250 g făină de migdale
125 g zmeură
4 albuşuri
1 vârf de cuţit sare
125 g zahăr tos
300 g frişcă bătută
colorant alimentar gel, roşu, opţional
Te-ar mai putea interesa: Prăjitură cu fructe de pădure
Mod de preparare
Amesteci zahărul cu făina de migdale şi le înglobezi în două albuşuri bătute spumă tare. Adaugi două-trei picături de colorant sau zdrobeşti zmeură şi foloseşti puţin din sucul obţinut.
Amesteci zahărul tos cu apa și-l pui pe foc mediu până când se topeşte. Baţi celelalte două albuşuri spumă tare în care pui şi puţină sare, apoi torni peste el siropul de zahăr în fir subţire în timp ce amesteci continuu. La final, le înglobezi în compoziţia de migdale.
Vezi şi: Cum faci acasă delicioasele macarons cu ciocolată. Reţetă simplă
Tapetezi o tavă şi, cu ajutorul unui poş, formezi macarons. Le laşi la temperatura camerei o jumătate de oră. Introduci tava în cuptorul preîncălzit, un sfert de oră şi le laşi la răcit.
Le ţii în cutie închisă pentru a se întări.
La servire, uneşti câte două macarons între care pui frişcă şi zmeură. Ornezi cu frişcă şi zmeură.
FOTO: Shutterstock