Cum să faci macarons cu zmeură şi frişcă de nota 10

Unul dintre cele mai versatile deserturi, macarons pot fi făcute cu diverse arome în funcţie de ceea ce preferi. Îţi propunem unele cu zmeură şi frişcă. Dulceața cojilor este foarte bine echilibrată de notele uşor acrişoare ale zmeurei.

image

Macarons au reputația de a fi greu de făcut în casă. De fapt, trebuie doar să ai cantitățile exacte şi formele potrivite pentru a avea lor reacția chimică necesară şi pentru a crea aspectul și textura clasică. Atâta timp cât urmezi instrucțiunile, vei putea crea cele mai frumoase și delicioase macarons cu zmeură.

Sfaturi pentru macarons perfecte

Foloseşte un cântar de bucătărie pentru a măsura zahărul pudră și făina de migdale. De asemenea, cerne de două ori făina de migdale și zahărul pudră.  

Foloseşte colorant alimentar gel. Cel lichid sporeşte umiditatea aluatului.

Ai grijă ca ouăle să fie la temperatura camerei. De obicei, durează aproximativ trei ore până se încălzesc la temperatura camerei, dar dacă ai uitat să le scoți din frigider, pune-le într-un castron cu apă caldă pentru cinci minute.

Pune la cuptor o singură tavă odată pentru coacerea uniformă a cojilor. La final, lasă-le să se usuce timp de 30 de minute până când nu mai sunt lipicioase.

Ingrediente pentru două tăvi

125 g zahăr pudră

250 g făină de migdale

125 g zmeură

4 albuşuri

1 vârf de cuţit sare

125 g zahăr tos

300 g frişcă bătută

colorant alimentar gel, roşu, opţional

Te-ar mai putea interesa: Prăjitură cu fructe de pădure

Mod de preparare

Amesteci zahărul cu făina de migdale şi le înglobezi în două albuşuri bătute spumă tare. Adaugi două-trei picături de colorant sau zdrobeşti zmeură şi foloseşti puţin din sucul obţinut.

Amesteci zahărul tos cu apa și-l pui pe foc mediu până când se topeşte. Baţi celelalte două albuşuri spumă tare în care pui şi puţină sare, apoi torni peste el siropul de zahăr în fir subţire în timp ce amesteci continuu. La final, le înglobezi în compoziţia de migdale.

Vezi şi: Cum faci acasă delicioasele macarons cu ciocolată. Reţetă simplă

Tapetezi o tavă şi, cu ajutorul unui poş, formezi macarons. Le laşi la temperatura camerei o jumătate de oră. Introduci tava în cuptorul preîncălzit, un sfert de oră şi le laşi la răcit.

Le ţii în cutie închisă pentru a se întări.

La servire, uneşti câte două macarons între care pui frişcă şi zmeură. Ornezi cu frişcă şi zmeură.

FOTO: Shutterstock