Cum să pregăteşti cel mai bun tort de mousse cu cafea şi caramel

1 tort de cafea si caramel jpg jpeg

Dacă te bucuri de vremea primăvăratică de afară înseamnă că ai un motiv în plus să sărbătorești. Îţi propunem să pregăteşti pentru familie şi prieteni un mousse cu cafea şi caramel. Reţeta este simplă şi cu siguranţă cei dragi se vor linge pe degete.

Reţeta de mousse cu cafea şi caramel este perfectă pentru persoanele care iubesc această combinaţie, iar pe cât de uşor este de făcut, pe atât este de delicios. Încearcă şi tu acest tort! 

Ingrediente

Pentru blat: 

  • 1 praf de sare
  • 150 g unt
  • 50 g cacao
  • 5 g praf de copt
  • 200 g faina
  • 100 g zahăr
  • 5 gălbenuşuri

Pentru mousse:

  • 20 g zahăr
  • 2 gălbenuşuri
  • 75 ml lapte
  • 10 g cafea instant
  • 5 g gelatină
  • 150 g smântână dulce
  • 100 g ciocolată cu lapte

Pentru cremă:

  • 300 g frişcă
  • 3 g gelatină
  • esenţă de vanilie
  • Pentru caramel:
  • 200 g zahăr
  • 180 ml frişcă lichidă
  • 90 ml apă
  • 10 g amidon
  • 4 g gelatină

Mod de preparare

Pentru blat, combini făina cu sarea, cacaua și praful de copt. Separat, mixezi untul cu zahărul până când capătă o consistență cremoasă. Încorporezi gălbenușurile, unul câte unul, apoi adaugi făina și omogenizezi. Pui compoziția într-o formă de tort cu inel detașabil și o dai la congelator 30 de minute. Dai apoi tava la cuptor, la 180° C, 15 minute sau până când trece testul scobitorii. Scoți blatul și-l lași la răcit, înainte să-l tai în jumătate, pe lung.

Pentru mousse, combini laptele, smântâna, cafeaua, gălbenușurile și zahărul. Le așezi pe foc și amesteci până se omogenizează și se încălzesc, apoi dai deoparte și pui ciocolata ruptă bucăți. După ce s-a topit, adaugi gelatina preparată conform instrucțiunilor de pe ambalaj. După ce s-a răcit mousse-ul, îl mixezi până capătă o consistență fină. Pentru cremă, mixezi frișca cu esență de vanilie, după gust, și gelatina preparată conform instrucțiunilor de pe ambalaj.

Pentru glazura caramel, așezi pe baie de aburi frișca și o lași până când se înfierbântă, fără să clocotească. Topești într-o cratiță zahărul până devine ușor auriu, torni peste el frișca și amesteci ușor. Combini apa cu amidonul și o torni peste caramel. Amesteci pe foc mic până se îngroașă glazura, apoi o dai deoparte și adaugi gelatina preparată conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Pui prima felie de blat într-o formă de tort, apoi întinzi mousseul de cafea, a doua felie de blat, crema diplomat și, deasupra, glazura caramel. Decorezi după imaginație și dai tortul la rece peste noapte.  

Sursă foto: Shutterstock



Recente

shutterstock 2581336237 jpg
Choux uri cu frisca si capsuni  Sursa foto shutterstock 2017598543 jpg
shutterstock 2062779884 jpg
Peste pane cu bere  Sursa foto shutterstock 178185473 jpg
shutterstock 2471287099 jpg
shutterstock 2088920074 jpg
Prajitura cu frisca si biscuiti  Sursa foto shutterstock 378077170 jpg
Crochete de cartofi cu mozzarella  Sursa foto shutterstock 1295330584 jpg
Poza de cover  Cum sa creezi un colt de poveste cu ajutorul magnoliilor  Sfaturi si recomandari practice Magnolie, flori, casa, curte, gradina jpg
Istoria brățărilor de gleznă De la simboluri sacre la accesorii moderne jpg
5 greseli de evitat in rutina de ingrijire a fetei jpg
Prajitura Semla  shutterstock 1653371791 jpg
shutterstock 2108259377 jpg
clickpentrufemei ro (21) jpg
Piure de cartofi dulci  Sursa foto shutterstock 1066526543 jpg
Prajitura musuroi de cartita  Sursa foto shutterstock 2247142895 jpg
shutterstock 2589962907 jpg
muscate 1 png
Cartofi dulci cu ierburi aromatice  Sursa foto shutterstock 2242194495 jpg
Palatul Buckingham  foto   Shutterstock jpg