Cum să pregăteşti cel mai bun tort de mousse cu cafea şi caramel

1 tort de cafea si caramel jpg jpeg

Dacă te bucuri de vremea primăvăratică de afară înseamnă că ai un motiv în plus să sărbătorești. Îţi propunem să pregăteşti pentru familie şi prieteni un mousse cu cafea şi caramel. Reţeta este simplă şi cu siguranţă cei dragi se vor linge pe degete.

Reţeta de mousse cu cafea şi caramel este perfectă pentru persoanele care iubesc această combinaţie, iar pe cât de uşor este de făcut, pe atât este de delicios. Încearcă şi tu acest tort! 

Ingrediente

Pentru blat: 

  • 1 praf de sare
  • 150 g unt
  • 50 g cacao
  • 5 g praf de copt
  • 200 g faina
  • 100 g zahăr
  • 5 gălbenuşuri

Pentru mousse:

  • 20 g zahăr
  • 2 gălbenuşuri
  • 75 ml lapte
  • 10 g cafea instant
  • 5 g gelatină
  • 150 g smântână dulce
  • 100 g ciocolată cu lapte

Pentru cremă:

  • 300 g frişcă
  • 3 g gelatină
  • esenţă de vanilie
  • Pentru caramel:
  • 200 g zahăr
  • 180 ml frişcă lichidă
  • 90 ml apă
  • 10 g amidon
  • 4 g gelatină

Mod de preparare

Pentru blat, combini făina cu sarea, cacaua și praful de copt. Separat, mixezi untul cu zahărul până când capătă o consistență cremoasă. Încorporezi gălbenușurile, unul câte unul, apoi adaugi făina și omogenizezi. Pui compoziția într-o formă de tort cu inel detașabil și o dai la congelator 30 de minute. Dai apoi tava la cuptor, la 180° C, 15 minute sau până când trece testul scobitorii. Scoți blatul și-l lași la răcit, înainte să-l tai în jumătate, pe lung.

Pentru mousse, combini laptele, smântâna, cafeaua, gălbenușurile și zahărul. Le așezi pe foc și amesteci până se omogenizează și se încălzesc, apoi dai deoparte și pui ciocolata ruptă bucăți. După ce s-a topit, adaugi gelatina preparată conform instrucțiunilor de pe ambalaj. După ce s-a răcit mousse-ul, îl mixezi până capătă o consistență fină. Pentru cremă, mixezi frișca cu esență de vanilie, după gust, și gelatina preparată conform instrucțiunilor de pe ambalaj.

Pentru glazura caramel, așezi pe baie de aburi frișca și o lași până când se înfierbântă, fără să clocotească. Topești într-o cratiță zahărul până devine ușor auriu, torni peste el frișca și amesteci ușor. Combini apa cu amidonul și o torni peste caramel. Amesteci pe foc mic până se îngroașă glazura, apoi o dai deoparte și adaugi gelatina preparată conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Pui prima felie de blat într-o formă de tort, apoi întinzi mousseul de cafea, a doua felie de blat, crema diplomat și, deasupra, glazura caramel. Decorezi după imaginație și dai tortul la rece peste noapte.  

Sursă foto: Shutterstock



Recente

Imagine 1 jpg
b4f449a1 3fec dce4 0404 342eafa320a8 jpg
Cheesecake cu piersici  Sursa foto shutterstock 2277949559 jpg
Frittata cu peste  Sursa foto shutterstock 1911600289 jpg
woman using toilet morning jpg
Portocalopita  Sursa foto shutterstock 1162682032 jpg
clickpentrufemei ro varianta2 (1) jpg
Cum transformi mireasma casei tale Descopera beneficiile unui difuzor de uleiuri esentiale jpg
dupa epilare 1575985111 jpg
Panini cu sunca  Sursa foto shutterstock 683845921 jpg
Parfe de pepene rosu  Sursa foto shutterstock 568587580 jpg
10 11 shutterstock 448835689 jpg
Dovlecei umpluti  Sursa foto shutterstock 1789001060 jpg
Inghetata cu fistic si nuci  Sursa foto shutterstock 2028260711 jpg
Nevoile reale ale copilului tau 15 Urania Cremene jpg
Foto comunicat proiectprobono MDV jpeg
Salata de creveti  Sursa foto shutterstock 2453670855 jpg
portrait newborn hold palms jpg
Inghetata cu fistic si menta  Sursa foto shutterstock 397587961 jpg
pexels mlkbnl 10212593 (1) jpg