Cum să pregăteşti cel mai bun tort de mousse cu cafea şi caramel

1 tort de cafea si caramel jpg jpeg

Dacă te bucuri de vremea primăvăratică de afară înseamnă că ai un motiv în plus să sărbătorești. Îţi propunem să pregăteşti pentru familie şi prieteni un mousse cu cafea şi caramel. Reţeta este simplă şi cu siguranţă cei dragi se vor linge pe degete.

Reţeta de mousse cu cafea şi caramel este perfectă pentru persoanele care iubesc această combinaţie, iar pe cât de uşor este de făcut, pe atât este de delicios. Încearcă şi tu acest tort! 

Ingrediente

Pentru blat: 

  • 1 praf de sare
  • 150 g unt
  • 50 g cacao
  • 5 g praf de copt
  • 200 g faina
  • 100 g zahăr
  • 5 gălbenuşuri

Pentru mousse:

  • 20 g zahăr
  • 2 gălbenuşuri
  • 75 ml lapte
  • 10 g cafea instant
  • 5 g gelatină
  • 150 g smântână dulce
  • 100 g ciocolată cu lapte

Pentru cremă:

  • 300 g frişcă
  • 3 g gelatină
  • esenţă de vanilie
  • Pentru caramel:
  • 200 g zahăr
  • 180 ml frişcă lichidă
  • 90 ml apă
  • 10 g amidon
  • 4 g gelatină

Mod de preparare

Pentru blat, combini făina cu sarea, cacaua și praful de copt. Separat, mixezi untul cu zahărul până când capătă o consistență cremoasă. Încorporezi gălbenușurile, unul câte unul, apoi adaugi făina și omogenizezi. Pui compoziția într-o formă de tort cu inel detașabil și o dai la congelator 30 de minute. Dai apoi tava la cuptor, la 180° C, 15 minute sau până când trece testul scobitorii. Scoți blatul și-l lași la răcit, înainte să-l tai în jumătate, pe lung.

Pentru mousse, combini laptele, smântâna, cafeaua, gălbenușurile și zahărul. Le așezi pe foc și amesteci până se omogenizează și se încălzesc, apoi dai deoparte și pui ciocolata ruptă bucăți. După ce s-a topit, adaugi gelatina preparată conform instrucțiunilor de pe ambalaj. După ce s-a răcit mousse-ul, îl mixezi până capătă o consistență fină. Pentru cremă, mixezi frișca cu esență de vanilie, după gust, și gelatina preparată conform instrucțiunilor de pe ambalaj.

Pentru glazura caramel, așezi pe baie de aburi frișca și o lași până când se înfierbântă, fără să clocotească. Topești într-o cratiță zahărul până devine ușor auriu, torni peste el frișca și amesteci ușor. Combini apa cu amidonul și o torni peste caramel. Amesteci pe foc mic până se îngroașă glazura, apoi o dai deoparte și adaugi gelatina preparată conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Pui prima felie de blat într-o formă de tort, apoi întinzi mousseul de cafea, a doua felie de blat, crema diplomat și, deasupra, glazura caramel. Decorezi după imaginație și dai tortul la rece peste noapte.  

Sursă foto: Shutterstock



Recente

ramai confortabila ramai eleganta tendinte obligatorii in materie de incaltaminte de iarna pentru femei jpg
femeie eleganta sarbatori craciun 17597 jpg
Supa cu afumatura  Sursa foto shutterstock 1780012733 jpg
Rulada gem de caise  Sursa foto shutterstock 2076683032 jpg
CLICKPENTRUFEMEI amanda vick ohWf6YuzOQk unsplash jpg
Peste pe pat de varza  Sursa foto shutterstock 2363702885 jpg
Armonizarea facială cum îți poți îmbunătăți trăsăturile într un mod natural și echilibrat jpg
7e1f67ad18e7a1162149c30d2c7eab02 png
Imagine1 png
Rulada cu gem de fructe de padure  Sursa foto shutterstock 1744930400 jpg
femeie care se da cu parfum jpg
young woman with christmas present by christmas tree (1) jpg
trucuri pentru machiajul ochilor rezistent jpg
Varza a la Cluj  Sursa foto shutterstock 506811040 jpg
craciunite 1 jpg
portrait santa claus having christmas drink jpg
Idei practice pentru renovarea bucătăriei   spații mici, rezultate mari jpg
Rulada braziliana  Sursa foto shutterstock 192814724 jpg
Cum sa iti pastrezi parul hidratat iarna aceasta jpg
Cum să faci față petelelor dificile de pe plita pe gaz jpg