Deliciu cu cremă de iaurt
Ingrediente: Pentru crema de iaurt: 300 ml iaurt,300 ml frişcă lichidă,1 lingură esenţă de vanilie. Pentru crema de lichior: 200 g frişcă lichidă,100 g zahăr, 2 linguri lichior de ciocolată, 1 lingură esenţă de rom, 2 albuşuri.Pentru garnitură: 100 g musli de cereale,frunze de mentă.
Cum se prepară
1 Se bate frişca până se întăreşte şi-şi menţine consistenţa. Se adaugă treptat iaurtul şi esenţa de vanilie,amestecând uşor pentru omogenizare. Se ţine la rece până la folosire.
2 Se bat albuşurile spumă tare împreună cu zahărul până se întăreşte bine. Se adaugă treptat lichiorul de ciocolată,esenţa de rom,apoi se încorporează uşor frişca bătută bine şi se amestecă până se obţine o compoziţie cremoasă.
3 Se pune câte o lingură de musli la fundul cupei de servit,se adaugă cremă de iaurt şi deasupra se aşază crema de lichior. Se servesc decorate cu frunze proaspete de mentă,după ce stau la frigider două ore.