Desertul zilei. Rulouri cu dovleac glazurate cu cremă de brânză şi vanilie

La prima vedere, această reţetă de rulouri de dovleac cu glazură de cremă de brânză şi vanilie pare complicată, cu multe ingrediente, însă toate componentele sunt la îndemâna oricui, probabil le ai deja în casă, deci nu trebuie decât să le combini şi să le laşi să devină un desert cu totul special.

Rulouri cu dovleac glazurate  Sursa foto shutterstock 2061583070 jpg

Este una dintre cele mai versatile rețete din cartea de bucate, cu variații la aluat, umplutură și glazură cu combinații precum scorțișoară cu mere, banane, cartofi dulci cu unt, ciocolată, dovleac sau miere. Poţi pune nuci, alune, alune de pădure, nuci pecan, stafide sau alt fructe uscate.

Aluatul în sine este fraged, moale și ușor. Este aromat de umplutura untoasă, cu scorțișoară și nucşoară. Acest preparat se potriveşte nu numai ca desert, ci şi la micul-dejun, când îţi poate da un start perfect pentru ziua care urmează.

Ingrediente pentru opt porţii

125 ml lapte

60 g unt, topit

50 g zahăr

2 linguriţe drojdie uscată

150 g piure de dovleac

1 ou

1/4 linguriţă sare

1/4 linguriţă bicarbonat de sodiu

1/4 linguriţă praf de copt

500 g făină

Pentru umplutură:

100 g unt moale

200 g zahăr

1 ½ linguriţă scorţişoară

½ linguriţă nucşoară măcinată

Pentru glazură:

60 g unt moale

80 g cremă de brânză

½ linguriţă esenţă de vanilie

200 g zahăr pudră

½ linguriță scorțișoară

Mod de preparare

Amesteci laptele, untul, zahărul și drojdia. După circa un minut, înglobezi piureul de dovleac şi oul. Adaugi sarea, praful de copt, bicarbonatul de sodiu și 300 g de făină. Omogenizezi şi încorporezi restul de făină.

Frămânţi bine până obţii un aluat elastic. Îl acoperi şi-l dai deoparte trei sferturi de oră.

Pentru umplutură, combini untul, zahărul și condimentele. Întinzi aluatul în formă de dreptunghi pe care-l acoperi cu umplutura. Rulezi începând cu partea mai scurtă şi tai aluatul în opt bucăţi.

Le aşezi într-o tavă tapetată pe care o acoperi şi o laşi 45 de minute. Introduci tava în cuptorul preîncălzit pentru 20 de minute.

Pentru glazură, freci untul cu crema de brânză, esenţa de vanilie, zahărul pudră și scorțișoara.

După coacere, întinzi glazura peste rulourile fierbinți și le serveşti calde.

FOTO: Shutterstock



Recente

top view food groups arrangement jpg
children playing with electrical extension outlet jpg
Supa crema de legume  Sursa foto shutterstock 2138212043 jpg
ÔÇ×Inneun geudaero ui pibu, meikeop eopsi!ÔÇØ sau de ce frumuset╠ªea i╠éncepe cu un ten curat  JPG
Cheesecake cu mango  Sursa foto shutterstock 1358799743 jpg
Jeff Bezos  foto   Profimedia jpeg
Curry de spanac  Sursa foto shutterstock 2191623761 jpg
smiling woman looking camera while dusting kitchen jpg
clickpentrufemei ro kowon vn R3KYh1a3xfU unsplash jpg
Tarta cu mango  Sursa foto shutterstock 256127164 jpg
Dovlecei gratinati  Sursa foto shutterstock 1761536825 jpg
CPF (1) jpg
Tarta de afine  Sursa foto shutterstock 1806091114 jpg
clickpentrufemei (3) jpg
Chec cu dovlecei  Sursa foto shutterstock 110261372 jpg
2897 jpg
Cheesecake cu lamaie la pahar  Sursa foto shutterstock 464383022 jpg
wooden bowl with raw red long grain jasmine white rice rough background jpg
Clatite americane cu spanac  Sursa foto shutterstock 1956818695 jpg
Tort Raffaello  Sursa foto shutterstock 556387186 jpg