Desertul zilei. Rulouri cu dovleac glazurate cu cremă de brânză şi vanilie

La prima vedere, această reţetă de rulouri de dovleac cu glazură de cremă de brânză şi vanilie pare complicată, cu multe ingrediente, însă toate componentele sunt la îndemâna oricui, probabil le ai deja în casă, deci nu trebuie decât să le combini şi să le laşi să devină un desert cu totul special.

Rulouri cu dovleac glazurate  Sursa foto shutterstock 2061583070 jpg

Este una dintre cele mai versatile rețete din cartea de bucate, cu variații la aluat, umplutură și glazură cu combinații precum scorțișoară cu mere, banane, cartofi dulci cu unt, ciocolată, dovleac sau miere. Poţi pune nuci, alune, alune de pădure, nuci pecan, stafide sau alt fructe uscate.

Aluatul în sine este fraged, moale și ușor. Este aromat de umplutura untoasă, cu scorțișoară și nucşoară. Acest preparat se potriveşte nu numai ca desert, ci şi la micul-dejun, când îţi poate da un start perfect pentru ziua care urmează.

Ingrediente pentru opt porţii

125 ml lapte

60 g unt, topit

50 g zahăr

2 linguriţe drojdie uscată

150 g piure de dovleac

1 ou

1/4 linguriţă sare

1/4 linguriţă bicarbonat de sodiu

1/4 linguriţă praf de copt

500 g făină

Pentru umplutură:

100 g unt moale

200 g zahăr

1 ½ linguriţă scorţişoară

½ linguriţă nucşoară măcinată

Pentru glazură:

60 g unt moale

80 g cremă de brânză

½ linguriţă esenţă de vanilie

200 g zahăr pudră

½ linguriță scorțișoară

Mod de preparare

Amesteci laptele, untul, zahărul și drojdia. După circa un minut, înglobezi piureul de dovleac şi oul. Adaugi sarea, praful de copt, bicarbonatul de sodiu și 300 g de făină. Omogenizezi şi încorporezi restul de făină.

Frămânţi bine până obţii un aluat elastic. Îl acoperi şi-l dai deoparte trei sferturi de oră.

Pentru umplutură, combini untul, zahărul și condimentele. Întinzi aluatul în formă de dreptunghi pe care-l acoperi cu umplutura. Rulezi începând cu partea mai scurtă şi tai aluatul în opt bucăţi.

Le aşezi într-o tavă tapetată pe care o acoperi şi o laşi 45 de minute. Introduci tava în cuptorul preîncălzit pentru 20 de minute.

Pentru glazură, freci untul cu crema de brânză, esenţa de vanilie, zahărul pudră și scorțișoara.

După coacere, întinzi glazura peste rulourile fierbinți și le serveşti calde.

FOTO: Shutterstock



Recente

Rulada cu nuci si scortisoara  Sursa foto shutterstock 1679665513 jpg
slabit jpg
detergent de spalat rufe jpg
fasole alba uscata jpg
Supa rece de legume, Sursa foto shutterstock 668899363 jpg
Cafea sau ceai  Sursa foto shutterstock 2195838791 jpg
imbatranirea prematura este accelerata de felul in care bei apa jpg
Prajitura cu scortisoara  Sursa foto shutterstock 1038045298 jpg
Lasagna cu spanac  Sursa foto shutterstock 362034866 jpg
Exercitii Pilates care iti subtiaza talia  Sursa foto shutterstock 610194995 jpg
ulei de masline jpg
Poza de cover  Care sunt principalele aspecte intalnite la copiii cu tulburare de spectru autist  Iata ce trebuie sa cunosti despre acestea! Copil cu TSA, terapeut, cabinet jpg
gradinarit  jpg
Gogosi cu mas si scortisoara  Sursa foto shutterstock 318892187 jpg
Felul in care dormi conteaza jpg
Ce provoaca manacarimi ale pielii  Sursa foto shutterstock 1169648437 jpg
Placinta cu spanac si branza  Sursa foto shutterstock 1074532910 jpg
pisică albă  foto   Shutterstock jpg
Briose cu mere  sursa foto shutterstock 1468526849 jpg
bicicleta, sala de fitness jpg