Desertul zilei. Rulouri cu dovleac glazurate cu cremă de brânză şi vanilie

La prima vedere, această reţetă de rulouri de dovleac cu glazură de cremă de brânză şi vanilie pare complicată, cu multe ingrediente, însă toate componentele sunt la îndemâna oricui, probabil le ai deja în casă, deci nu trebuie decât să le combini şi să le laşi să devină un desert cu totul special.

Rulouri cu dovleac glazurate  Sursa foto shutterstock 2061583070 jpg

Este una dintre cele mai versatile rețete din cartea de bucate, cu variații la aluat, umplutură și glazură cu combinații precum scorțișoară cu mere, banane, cartofi dulci cu unt, ciocolată, dovleac sau miere. Poţi pune nuci, alune, alune de pădure, nuci pecan, stafide sau alt fructe uscate.

Aluatul în sine este fraged, moale și ușor. Este aromat de umplutura untoasă, cu scorțișoară și nucşoară. Acest preparat se potriveşte nu numai ca desert, ci şi la micul-dejun, când îţi poate da un start perfect pentru ziua care urmează.

Ingrediente pentru opt porţii

125 ml lapte

60 g unt, topit

50 g zahăr

2 linguriţe drojdie uscată

150 g piure de dovleac

1 ou

1/4 linguriţă sare

1/4 linguriţă bicarbonat de sodiu

1/4 linguriţă praf de copt

500 g făină

Pentru umplutură:

100 g unt moale

200 g zahăr

1 ½ linguriţă scorţişoară

½ linguriţă nucşoară măcinată

Pentru glazură:

60 g unt moale

80 g cremă de brânză

½ linguriţă esenţă de vanilie

200 g zahăr pudră

½ linguriță scorțișoară

Mod de preparare

Amesteci laptele, untul, zahărul și drojdia. După circa un minut, înglobezi piureul de dovleac şi oul. Adaugi sarea, praful de copt, bicarbonatul de sodiu și 300 g de făină. Omogenizezi şi încorporezi restul de făină.

Frămânţi bine până obţii un aluat elastic. Îl acoperi şi-l dai deoparte trei sferturi de oră.

Pentru umplutură, combini untul, zahărul și condimentele. Întinzi aluatul în formă de dreptunghi pe care-l acoperi cu umplutura. Rulezi începând cu partea mai scurtă şi tai aluatul în opt bucăţi.

Le aşezi într-o tavă tapetată pe care o acoperi şi o laşi 45 de minute. Introduci tava în cuptorul preîncălzit pentru 20 de minute.

Pentru glazură, freci untul cu crema de brânză, esenţa de vanilie, zahărul pudră și scorțișoara.

După coacere, întinzi glazura peste rulourile fierbinți și le serveşti calde.

FOTO: Shutterstock



Recente

Rulouri de vinete cu alune  Sursa foto shutterstock 2418362253 jpg
femeie atragatoare tinuta iarna 789305 jpg
Rulada cu gem de capsuni  Sursa foto shutterstock 2387304579 jpg
Salata de vinete  Sursa foto shutterstock 300480098 jpg
Tort festiv alune de padure  Sursa foto shutterstock 2233352429 jpg
OUTFIT 625 1544 62 132 10 size large c v 1 compressed JPG
portrait beautiful woman jpg
e120a11231976f9c92c028516f0f81167b jpg
Tocanita de cartof dulce  Sursa foto shutterstock 2370838917 jpg
Menopauza ÔÇô un subiect prea put╠ªin discutat i╠én Roma╠énia jpg
CLICKPENTRUFEMEI wojtek mich ZGj0 IjgXdo unsplash jpg
Chifle cu gem de caise, Sursa foto shutterstock 2390464819 jpg
Imagine1 (1) jpg
ochelari de soare (8) jpg
Chiftelute de peste  Sursa foto shutterstock 1512309131 jpg
Painici sau conchas mexicane  Sursa foto shutterstock 1063093535 jpg
e1d2eb55a7735811b8523ddc3e0663b5d7 (1) jpg
e1ed72bf6593c6f222ff50df84f10410f1 jpg
anne nygard 0deq4DZy7xw unsplash jpg
Dovleac cu creveti  Sursa foto shutterstock 1943160427 jpg