Desertul zilei. Ruladă cu dovleac şi cremă de brânză
Încearcă această rețetă de rulada de dovleac pentru un desert cuceritor, de toamnă! Alături de blatul cu dovleac, umplutura de brânză cu vanilie face din această ruladă una elegantă și delicioasă.
Te vei îndrăgosti de această ruladă de dovleac, desertul de toamnă pe care vei dori să-l faci tot sezonul. Probabil că ai la îndemână majoritatea ingredientelor de care ai nevoie.
Pentru a preveni crăparea blatului, lasă blatul să se răcească aproximativ cinci minute după ce îl scoți din cuptor, apoi începe să rulezi cât mai curând posibil. Este important să-l rulezi pentru prima dată cât este încă fierbinte și flexibil.
Ingrediente pentru două rulade
400 g zahăr
500 g făină
1 linguriţă de sare
2 linguriţe praf de copt
6 ouă
300 g piure de dovleac
zahăr pudră, pentru decor
Pentru umplutură:
650 g cremă de brânză
2 linguri unt topit
2 linguriţe esenţă de vanilie
300 g zahăr pudră
1 linguriţă sare
Te-ar mai putea interesa: Dovleacul: alimentul-medicament. Ce boli vindecă şi cui îi este contraindicat
Mod de preparare
Amesteci zahărul cu făina, sarea, praful de copt, ouăle şi piureul de dovleac.
Tapetezi o tavă şi întinzi o jumătate din compoziţie în strat uniform, apoi introduci tava în cuptorul preîncălzit, un sfert de oră. La final, rulezi uşor blatul cât este cald. Procedezi la fel cu restul de compoziţie.
Vezi şi: Dovleacul, "regele" toamnei. Tartă festivă fină şi aromată
Pentru umplutură, mixezi crema de brânză cu untul topit, esenţa de vanilie, zahărul pudră şi sarea.
După răcirea blaturilor, le desfaci cu grijă şi întinzi câte o jumătate din cantitatea de cremă pe fiecare în parte. Rulezi din nou şi presari zahăr pudră.
FOTO: Shutterstock