Diplomat cu vişine, un desert parfumat, răcoros şi uşor de preparat

1 diplomat cu visine jpg jpeg

Bucură-te din plin de sezonul vişinilor şi adaugă-le în deserturi răcoroase. Prepară o prăjitură cu cremă fresh şi jeleu aromat, numai bună pentru o zi de vară. Invită-ţi familia şi prietenii ca să savuraţi împreună un diplomat cu vişine delicios. Iată cât de simplu se prepară.

Ingrediente pentru tort diplomat cu vişine

2 ouă

75 g zahăr 100 g făină

1 plic zahăr vanilat 1 praf de sare

1 lingură cacao 2 linguri ulei

5 gălbenuşuri 200 g zahăr

1 l frişcă lichidă 3 plicuri gelatină

1 esenţă de vanilie coajă rasă de lămâie

200 g vişine fără sâmburi

Pentru jeleu: 150 g vişine fără sâmburi

50 g zahăr 1 plic gelatină

2 promo cpb livada jpg jpeg

Mixează gălbenuşurile cu zahărul şi cu zahărul vanilat, până îşi dublează volumul. Separat, mixează albuşurile cu praful de sare. Combină cele două compoziţii, amestecând cu o spatulă. Încorporează făina, iar la final uleiul.

Separă compoziţia în două părţi, iar într-una mixezi cacaua. Într-o tavă rotundă cu inel detaşabil (diametrul 24-25 cm), toarnă compoziţia albă, apoi, din loc în loc, pe cea cu cacao. Coace blatul 20-25 de minute, la foc mediu.

Cum prepari crema pentru tort diplomat

Amestecă gălbenuşurile cu zahărul şi coaja rasă de lămâie. Toarnă jumătate din frişca lichidă şi pune vasul pe baie de aburi. Lasă până se îngroaşă crema, amestecând continuu. Pune gelatina la hidratat în 150 ml de apă rece, 15 minute. Pune pe foc mic până se dizolvă, amestecând constant, apoi încorporeaz-o în crema de ou. Lasă la răcorit.

Mixează restul de frişcă cu esenţa de vanilie, până se întăreşte, apoi combin-o cu crema de ou. Toarnă jumătate din cremă peste blat, aşază vişinele scurse, apoi restul de cremă şi pune prăjitura la frigider, o oră. Fierbe vişinele cu zahărul la foc mic, timp de 15 minute. Transferă-le într-un blender şi mixează până obţii un piure fin.

Trece-l prin sită. Pune gelatina la înmuiat în 100 ml de apă, 10-15 minute, apoi topeşte-o la foc mic şi încorporeaz-o în piureul de vişine. Scoate tortul de la rece şi toarnă jeleul, apoi dă-l la frigider peste noapte. Decorează după imaginaţie.

Sursa foto: Shutterstock



Recente

Orez arabesc  Sursa foto shutterstock 417836704 jpg
shutterstock 404179420 jpg
Prajitura cu mere  Sursa foto shutterstock 2179100211 jpg
clickpentrufemei ro (22) jpg
Orez negru cu legume  Sursa foto shutterstock 371703877 jpg
shutterstock 2581336237 jpg
Choux uri cu frisca si capsuni  Sursa foto shutterstock 2017598543 jpg
shutterstock 2062779884 jpg
Peste pane cu bere  Sursa foto shutterstock 178185473 jpg
shutterstock 2471287099 jpg
shutterstock 2088920074 jpg
Prajitura cu frisca si biscuiti  Sursa foto shutterstock 378077170 jpg
Crochete de cartofi cu mozzarella  Sursa foto shutterstock 1295330584 jpg
Poza de cover  Cum sa creezi un colt de poveste cu ajutorul magnoliilor  Sfaturi si recomandari practice Magnolie, flori, casa, curte, gradina jpg
Istoria brățărilor de gleznă De la simboluri sacre la accesorii moderne jpg
5 greseli de evitat in rutina de ingrijire a fetei jpg
Prajitura Semla  shutterstock 1653371791 jpg
shutterstock 2108259377 jpg
clickpentrufemei ro (21) jpg
Piure de cartofi dulci  Sursa foto shutterstock 1066526543 jpg