Două reţete cu somon şi miel, by chef Adrian Iuriciuc

1 65858 original jpg jpeg

Adrian Iuriciuc, chef Le Oac Oac Bistro, vă propune două reţete simple, dar foarte gustoase. File de somon la abur, risotto cu legume şi sos de smântână cu mărar

Legumele se curăţă şi se toacă mărunt. Se călesc în ulei de măsline,se adaugă orezul şi se continuă până când orezul devine translucid. Se pune vinul şi se lasă pe foc până se evaporă alcoolul. Se continuă prepararea cu supa,care se adaugă treptat. Când orezul este aproape fiert,se pun smântâna de gătit cu parmezanul şi se potriveşte de sare şi piper. Somonul se curăţă de piele şi de oase. Se găteşte la abur. Se topeşte untul într-o tigaie. Se presară făina amestecându-se încontinuu. Se adaugă,treptat,laptele şi supa. Dupa ce s-a amestecat bine,se pune smântâna dulce şi se potriveşte gustul cu sare,piper şi zeama de lămâie. La final se pune mărar tocat.

Ingrediente pentru 5 porţii:file de somon-1 kg orez arborio-350 g ulei măsline-50 ml ceapă albă-70 g morcov-70 g ţelină rădăcină-70 g păstârnac-70 g vin alb-200 ml supă-300 ml smântână dulce pentru gătit-100 ml parmezan ras-40 g Pentru sos:unt-50 g făină-25 g lapte-250 ml supă-100 ml smântână dulce pentru gătit-50 ml mărar proaspăt zeamă lămâie,sare,piper.

Consultă fotografiile si cealaltă reţetă AICI.Recente