Elena îţi garantează reţeta de: Prăjitură cu nucă

1 57573 original jpg jpeg

Ce ai nevoie: Pentru foi: /3 ouă /1 cană zahăr /1 cană nuci /1 lingură bicarbonat /4 linguri miere /sare /făină cât cuprinde Pentru cremă: /1 kg smântână /1 cană cu nuci /80 g zahăr vanilat /zeama de la o lămâie Pentru decor: /1 ciocolată cu lapte sau amară

Mod de preparare:

1. Într-un castron se mixează ouăle cu zahărul până se dizolvă,apoi se adaugă,pe rând,celelalte ingrediente şi se amestecă. Aluatul se împarte în 4 părţi egale şi foile se coc,până capătă o culoare arămie,pe fundul unei tăvi unse cu ulei sau cu margarină.

2. Se amestecă smântâna cu zahărul vanilat,se adaugă nucile zdrobite şi apoi zeama de lămâie. Crema se întinde pe fiecare foaie,iar o jumătate de cană se păstrează pentru ornare. Se pune prăjitura cremoasă şi fragedă la rece şi se taie în bucăţi mici,în funcţie de forma dorită. La final,se decorează cu cremă şi ciocolată rasă. 



Recente

Tort de ciocolata cu cirese  Sursa foto shutterstock 1459193222 jpg
femeie care nu slăbește  sursa   Shutterstock jpg
casa bântuită  foto   Shutterstock jpg
Pui souvlaki  Sursa foto shutterstock 1145156660 jpg
rochii elegante jpg
Regina Victoria – secvențe jpeg
menopauza jpg
Tort cu mousse de capsuni  Sursa foto shutterstock 1438016888 jpg
pierderi de memorie jpg
Ce se intampla daca mananci oua in fiecare zi  Sursa foto shutterstock 714691903 jpg
Musaca greceasca  Sursa foto shutterstock 271634957 jpg
featured image (1) (1) (1) jpg
dormitor, usa deschisa jpg
femeie zambeste jpg
cum alegi parfumul pentru partenerul tau  1068861017 jpg
Cobbler cu capsuni  sursa foto shutterstock 1762492469 jpg
Exercitii subtierea taliei  Sursa foto shutterstock 2165962403 jpg
obezitate jpg
femeie care se tunde  sursa   Shutterstock jpg
Intepatura de albine  jpg