Elena îţi garantează reţeta de: Prăjitură cu nucă

Ce ai nevoie: Pentru foi: /3 ouă /1 cană zahăr /1 cană nuci /1 lingură bicarbonat /4 linguri miere /sare /făină cât cuprinde Pentru cremă: /1 kg smântână /1 cană cu nuci /80 g zahăr vanilat /zeama de la o lămâie Pentru decor: /1 ciocolată cu lapte sau amară
Mod de preparare:
1. Într-un castron se mixează ouăle cu zahărul până se dizolvă,apoi se adaugă,pe rând,celelalte ingrediente şi se amestecă. Aluatul se împarte în 4 părţi egale şi foile se coc,până capătă o culoare arămie,pe fundul unei tăvi unse cu ulei sau cu margarină.
2. Se amestecă smântâna cu zahărul vanilat,se adaugă nucile zdrobite şi apoi zeama de lămâie. Crema se întinde pe fiecare foaie,iar o jumătate de cană se păstrează pentru ornare. Se pune prăjitura cremoasă şi fragedă la rece şi se taie în bucăţi mici,în funcţie de forma dorită. La final,se decorează cu cremă şi ciocolată rasă.