Escalop de vită cu măsline
Un preparat perfect pentru cei acre nu concep nicio masă fără carne, escalop de vită cu măsline.
De ce ai nevoie pentru escalop de vită cu măsline
500 g carne de vită
3 căţei usturoi
100 g unt
50 ml ulei
făină
100 ml suc de roşii
200 g roşii cherry
100 g măsline întregi
busuioc proaspăt
1 ceapă tocată
100 ml vin alb sau roşu
Cum se prepară escalop de vită cu măsline
Tai carnea,o baţi ca pentru şniţele şi o presari cu sare,după gust. Dai fiecare bucată de carne prin făină. Încingi uleiul într-o tigaie şi le rumeneşti pe ambele părţi.
Separat,topeşti untul şi căleşti ceapa şi usturoiul tăiate feliuţe,apoi adaugi carnea,torni apă cât să fie acoperită şi sucul de roşii. După 10 minute,adaugi roşiile cherry întregi sau tăiate pe jumătate şi măslinele. După alte 10 minute torni vinul şi laşi la foc potrivit până scade sosul. Presari busuioc proaspăt şi serveşti caldă.