Escalop de vită cu măsline

1 68190 original jpg jpeg

Un preparat perfect pentru cei acre nu concep nicio masă fără carne, escalop de vită cu măsline.

De ce ai nevoie pentru escalop de vită cu măsline

500 g carne de vită

3 căţei usturoi

100 g unt

50 ml ulei

făină

100 ml suc de roşii

200 g roşii cherry

100 g măsline întregi

busuioc proaspăt

1 ceapă tocată

100 ml vin alb sau roşu

Cum se prepară escalop de vită cu măsline

Tai carnea,o baţi ca pentru şniţele şi o presari cu sare,după gust. Dai fiecare bucată de carne prin făină. Încingi uleiul într-o tigaie şi le rumeneşti pe ambele părţi.

Separat,topeşti untul şi căleşti ceapa şi usturoiul tăiate feliuţe,apoi adaugi carnea,torni apă cât să fie acoperită şi sucul de roşii. După 10 minute,adaugi roşiile cherry întregi sau tăiate pe jumătate şi măslinele.  După alte 10 minute torni vinul şi laşi la foc potrivit până scade sosul. Presari busuioc proaspăt şi serveşti caldă.