Friptură de porc pentru Crăciun. Reţetă simplă şi delicioasă

Încă puţin şi vine Crăciunul peste noi! Şi, dacă nu eşti o gospodină iscusită, dar vrei să îţi încânţi papilele gustative cu ceva nou, poţi încerca această reţetă. E potrivită pentru serile de iarna, mai ales dacă ai şi un şemineu în încăpere.
Friptură de porc pentru Crăciun în cidru cu sos de smântână şi muştar
Ingrediente
4 felii de porc
O ceapa mare taiata felii subtiri
300 ml cidru sec
2 foi de dafin
4 linguri smantana
2 lingurite mustar Dijon
Patrunjel tocat
Ulei
Mod de preparare
Incingeti putin ulei intr-o tigaie. Prajiti feliile de porc pe ambele parti pana devin aurii. Luati feliile si puneti-le deoparte. Adaugati in tigaie ceapa si caliti-o pana se inmoaie. Adaugati porcul inapoi in tigaie, turnati cidrul peste, adaugati frunzele de dafin si asezonati. Lasati sa dea intru-un clocot apoi puneti tot intr-o tava cu capac si dati la cuptorul preincins la 180 grade pentru o ora jumatate.
Luati din cuptor si rupeti carnea in bucatele. Adaugati smantana, mustarul si patrunjelul si mai lasati 5 minute la cuptor. Serviti cu piure sau legume.