Cea mai delicioasă reţetă de paleuri. Fursecurile astea se topesc în gură

1 reteta paleuri jpg jpeg

Sunt fursecurile copilăriei, iar gustul lor nu are cum să nu-ţi fie pe plac. Sunt uşor de făcut, iar această reţetă este absolut delicioasă. Dacă o încerci şi le faci copiilor sau prietenilor tăi paleuri cu ciocolată, fii sigură că va fi un real răsfăţ pentru papilele lor gustative.

Aşadar, dacă ai poftă de un desert simplu, încearcă reţeta de paleuri, propusă pe bucataras.ro:

Ingrediente reţetă paleuri

Aluat

  • 4 ouă
  • 200 g unt cu 80% grăsime
  • 200 g zahăr pudra
  • 300 g făină
  • esenţă vanilie
  • un praf de sare
  • 3 g praf de copt

Crema

  • 150 g ciocolată neagră
  • 200 ml smântână pentru frişcă

Glazură

  • 100 g ciocolată neagră
  • 1 linguriţă ulei

Citeşte şi: Prăjitura Valurile Dunării

Cum se prepară reţeta de paleuri:

Untul la temperatura camerei l-am mixat bine cu zahărul pudra, apoi am adăugat ouăle unul câte unul. La final am adăugat esenţă de vanilie, sarea şi făînă cernută. Obţinem un aluat moale pe care l-am pus într-un posh cu un dui rotund.

Am tapetat tavă de la aragaz cu hârtie de copt şi cu ajutorul posh-ului am format rotunjoare nu foarte mari, am presat vârfurile şi apoi am dat tavă la cuptor. Am setat funcţia pentru prăjituri şi temperatura de 170 grade C, la cuptorul electic şi am copt cca 14 min fursecurile, până încep să se rumeneasca frumos pe margine. Se scot din cuptor şi se lasă la răcit.

Crema e bine să o facem mai din timp că trebuie să stea la rece. Se pune ciocolată mărunţită într-în castron de inox pe baie de abur, se adaugă smântână pentru frişcă, se amestecă până se topeşte ciocolată, smântână nu trebuie să atingă punctul de fierbere. Se omogenizează bine se lasă puţîn să se tempereze şi apoi se bagă în frigider pentru 2 ore, apoi se scoate şi se mixează bine până obţinem o crema spumoasă.

Citeşte şi: Prăjitură cu iaurt şi mure, fără coacere, un desert delicious

Când fursecurile sunt răcite, se pune crema cu ajutorul unui posh pe unul din fursecuri şi cu al doilea lipim. Topim ciocolată şi adăugăm puţîn ulei apoi glazurăm fiecare fursec în parte, se dau la rece să se întărească ciocolată.

Sursa foto:



Recente

Cum sa iti pastrezi parul hidratat iarna aceasta jpg
Cum să faci față petelelor dificile de pe plita pe gaz jpg
Rulouri de vinete cu alune  Sursa foto shutterstock 2418362253 jpg
femeie atragatoare tinuta iarna 789305 jpg
Rulada cu gem de capsuni  Sursa foto shutterstock 2387304579 jpg
Salata de vinete  Sursa foto shutterstock 300480098 jpg
Tort festiv alune de padure  Sursa foto shutterstock 2233352429 jpg
OUTFIT 625 1544 62 132 10 size large c v 1 compressed JPG
portrait beautiful woman jpg
e120a11231976f9c92c028516f0f81167b jpg
Tocanita de cartof dulce  Sursa foto shutterstock 2370838917 jpg
Menopauza ÔÇô un subiect prea put╠ªin discutat i╠én Roma╠énia jpg
CLICKPENTRUFEMEI wojtek mich ZGj0 IjgXdo unsplash jpg
Chifle cu gem de caise, Sursa foto shutterstock 2390464819 jpg
Imagine1 (1) jpg
ochelari de soare (8) jpg
Chiftelute de peste  Sursa foto shutterstock 1512309131 jpg
Painici sau conchas mexicane  Sursa foto shutterstock 1063093535 jpg
e1d2eb55a7735811b8523ddc3e0663b5d7 (1) jpg
e1ed72bf6593c6f222ff50df84f10410f1 jpg