Gogoşi aperitiv
Ai nevoie de: • 500 g făină • 1 plic drojdie uscată • 3 ouă • 200 ml smântână • sare • 2-3 linguri ulei • 100 ml apă caldă • 4 fi re ceapă verde • ulei, pentru prăjit.
Scoţi sâmburii la măsline şi le tai felii. Speli ceapa verde,o scurgi şi o toci mărunt. Amesteci făina cernură cu ouăle bătute şi 1 praf de sare.
Dizolvi drojdia în smântână şi torni peste făină. Începi să frămânţi şi adaugi uleiul şi apa caldă,până obţii un aluat elastic. La sfârşit încorporezi măslinele şi ceapa. Laşi aluatul la crescut până îşi dublează volumul.
Împarţi aluatul în jumătate şi întinzi câte o foaie nu foarte subţire. Decupezi gogoşile cu o cană şi le pui la prăjit într-o tigaie cu ulei încins. După ce s-au rumenit pe ambele părţi le scoţi pe şervete absorbante de hârtie,pentru a înlătura excesul de ulei.
10-15 gogoşi
Preparare 120’
Dificultate medie