Gogoşi de post turnate cu lingura. Ingrediente şi mod de preparare

gogoşi de post turnate cu lingura jpeg

Reţeta aceasta de gogoşi de post turnate cu lingura este inspirată din reţetele întâlnite la mănăstiri şi încercate de mulţi creştini după ce le-au savurat chiar acolo, gătite de călugări.

Şi pentru că intrăm în postul mare,iar cei mai mulţi nu pot renunţa la dulciurile zilnice,vă prezentăm o reţetă de gogoşi de post,turnate cu lingura. Simple de făcut şi delicioase,aceste gogoşi vă vor îndulci postul.

Postul nu este numai înfrânare de la mâncare,iar dulciurile de post pot fi uneori mult mai delicioase decât cele de dulce. Postul înseamnă îndepărtare de la rău,iar cel care posteşte numai prin înfrânare de la mâncare îl necinsteşte. Aşadar,de ce să nu ne bucurăm de bunătăţile culinare şi când postim?

Reţeta aceasta de gogoşi de post turnate cu lingura este inspirată din reţetele întâlnite la mănăstiri şi încercate de mulţi creştini după ce le-au savurat chiar acolo,gătite de călugări. Este greşit să credem că mâncărurile de post nu trebuie să fie delicioase,deci vă dorim un post plin de bunătăţi!

Ingrediente - Gogoşi de post turnate cu lingura:

-          400 g de făină -          Zahăr -          Miere -          Scorţişoară -          20 g drojdie -          Ulei

Mod de preparare - Gogoşi de post turnate cu lingura:

Mai întâi se dizolvă drojdia într-o linguriţă de zahăr şi o ceşcuţă de apă. Se mai adaugă peste şi 2-3 linguri de făină,se amestecă bine şi se lasă la crescut.

Când a crescut,se adaugă peste o ceaşcă de apă şi sare. Apoi se pune făina cernută o dată într-un bol mai mare şi se adaugă drojdia,se amestecă bine până la obţinerea unui aluat consistent. Se pune la crescut,la temperatura bucătăriei,de preferat mai cald,lângă aragazul sau cuptorul încins.

După ce şi-a dublat volumul,se pune uleiul la încins într-o tigaie şi cu o lingură se ia din aluat şi se pune în ulei. Se lasă la prăjit până prind o culoare aurie,se scot cu ajutorul unei spumiere,se scurg bine de ulei şi se tăvălesc prin miere şi scorţişoară.

Aceste gogoşi de post turnate cu lingura sunt un desert foarte bun şi foarte simplu de făcut. Între o ciorbă şi o mâncărică se pot lăsa la crescut şi apoi puse la prăjit,se fac imediat şi sunt excelente şi reci. Poftă bună!



Recente

Fibrom uterin jpg
Mira jpg
Cozonac impletit  Sursa foto shutterstock 266611979 jpg
Minitarte aperitiv  Sursa foto shutterstock 43811440 jpg
Cum poți realiza bijuterii handmade unice jpg
Pulpa de miel in foitaj  Sursa foto shutterstock 1661084821 jpg
Insecte in baie  jpg
femeie care mănâncă salată  foto   Shutterstock jpg
Oua umplute  Sursa foto shutterstock 1936397476 jpg
pasca fara aluat reteta selgros jpg
Cozonac cu nuca si stafide  Sursa foto shutterstock 257974991 jpg
Cele mai bune cereale pentru micul dejun  Sursa foto shutterstock 429528310 jpg
Curatenie de Paste jpg
sRGB 24 SU1 PR LINEN LDIV 01 6246 online jpg
Cum poți compune o ținută rock, dar extrem de feminină jpg
torturi jpg
shutterstock 239166247 jpg
Cheesecake cu visine  Sursa foto shutterstock 257497624 jpg
menstruatie jpg
mătuşă jpg