Gogoşi de post turnate cu lingura. Ingrediente şi mod de preparare

gogoşi de post turnate cu lingura jpeg

Reţeta aceasta de gogoşi de post turnate cu lingura este inspirată din reţetele întâlnite la mănăstiri şi încercate de mulţi creştini după ce le-au savurat chiar acolo, gătite de călugări.

Şi pentru că intrăm în postul mare,iar cei mai mulţi nu pot renunţa la dulciurile zilnice,vă prezentăm o reţetă de gogoşi de post,turnate cu lingura. Simple de făcut şi delicioase,aceste gogoşi vă vor îndulci postul.

Postul nu este numai înfrânare de la mâncare,iar dulciurile de post pot fi uneori mult mai delicioase decât cele de dulce. Postul înseamnă îndepărtare de la rău,iar cel care posteşte numai prin înfrânare de la mâncare îl necinsteşte. Aşadar,de ce să nu ne bucurăm de bunătăţile culinare şi când postim?

Reţeta aceasta de gogoşi de post turnate cu lingura este inspirată din reţetele întâlnite la mănăstiri şi încercate de mulţi creştini după ce le-au savurat chiar acolo,gătite de călugări. Este greşit să credem că mâncărurile de post nu trebuie să fie delicioase,deci vă dorim un post plin de bunătăţi!

Ingrediente - Gogoşi de post turnate cu lingura:

-          400 g de făină -          Zahăr -          Miere -          Scorţişoară -          20 g drojdie -          Ulei

Mod de preparare - Gogoşi de post turnate cu lingura:

Mai întâi se dizolvă drojdia într-o linguriţă de zahăr şi o ceşcuţă de apă. Se mai adaugă peste şi 2-3 linguri de făină,se amestecă bine şi se lasă la crescut.

Când a crescut,se adaugă peste o ceaşcă de apă şi sare. Apoi se pune făina cernută o dată într-un bol mai mare şi se adaugă drojdia,se amestecă bine până la obţinerea unui aluat consistent. Se pune la crescut,la temperatura bucătăriei,de preferat mai cald,lângă aragazul sau cuptorul încins.

După ce şi-a dublat volumul,se pune uleiul la încins într-o tigaie şi cu o lingură se ia din aluat şi se pune în ulei. Se lasă la prăjit până prind o culoare aurie,se scot cu ajutorul unei spumiere,se scurg bine de ulei şi se tăvălesc prin miere şi scorţişoară.

Aceste gogoşi de post turnate cu lingura sunt un desert foarte bun şi foarte simplu de făcut. Între o ciorbă şi o mâncărică se pot lăsa la crescut şi apoi puse la prăjit,se fac imediat şi sunt excelente şi reci. Poftă bună!



Recente

Sarmale de post  Sursa foto shutterstock 1922971265 jpg
e1ac91fad47f6e4b8fd68a47a7b4d76926 jpg
clickpentrufemei ro   Cum sa alegi o jacheta de dama care sa combine stilul  i func ionalitatea imag principala jpg
Minitarte cu stafide si nuci  Sursa foto shutterstock 2102404258 jpg
woman with eating disorder trying eat healthy jpg
craciunite 4 jpg
Tocanita cu linte si dovleac  Sursa foto shutterstock 1521090608 jpg
young woman home clothes sitting sofa use spray nose jpg
woman happy winter park jpg
Tarta cu ciocolata  Sursa foto shutterstock 2393286455 jpg
ramai confortabila ramai eleganta tendinte obligatorii in materie de incaltaminte de iarna pentru femei jpg
femeie eleganta sarbatori craciun 17597 jpg
Supa cu afumatura  Sursa foto shutterstock 1780012733 jpg
Rulada gem de caise  Sursa foto shutterstock 2076683032 jpg
CLICKPENTRUFEMEI amanda vick ohWf6YuzOQk unsplash jpg
Peste pe pat de varza  Sursa foto shutterstock 2363702885 jpg
Armonizarea facială cum îți poți îmbunătăți trăsăturile într un mod natural și echilibrat jpg
7e1f67ad18e7a1162149c30d2c7eab02 png
Imagine1 png
Rulada cu gem de fructe de padure  Sursa foto shutterstock 1744930400 jpg