Idei de aperitive pentru masa de Paşte

1 69007 original jpg jpeg

Se apropie Pastele si nu stii ce retete de aperitive sa pregatesti? Noi avem cateva idei de aperitive pentru masa de Paşte.

Aperitivele pentru masa de Paşte ar trebui să fie mai uşoare,căci oricum avem friptură de miel,sarmale şi altele. Aşadar,pe lângă drobul de miel pentru masa de Paşte,v-am pregătit câteva idei de aperitive uşoare,simple şi delicioase.

Idei de aperitive pentru masa de Paşte – roşiile umplute sunt delicioase şi răcoroase

Ingredientele pentru aperitiv:6 roşii potrivite,500 g conopidă,2 căţei usturoi,2 linguri maioneză,sare,piper,1 lingură iaurt,mărar tocat.Se prepară foarte simplu. Se taie capacul fiecărei roşii în parte şi se scoate miezul cu o linguriţă. Între timp conopida se fierbe în apă cu sare şi puţin lapte. Până se răceşte conopida fiartă se face sosul cu usturoiul,iaurtul,maioneza şi mărarul tocat,mixând bine cu blenderul. Apoi se mixează şi conopida,se amestecă cu sosul şi se umplu roşiile cu această cremă sănătoasă şi foarte gustoasă.

Budincă de ciuperci

Este o idee minunată de aperitiv,foarte săţioasă şi pentru cei cărora nu le place drobul de miel este o alternativă foarte bună. Aveţi nevoie de 2 conserve ciuperci,80 g caşcaval,3 felii de franzelă înmuiate în lapte,3-4 cepe medii,sare,piper,mărar şi pătrunjel verde,6 ouă.

Ceapa se curăţă,se taie şi se pune la călit. Apoi,albuşurile se bat spumă bine de tot,iar peste se adaugă treptat gălbenuşurile,amestecând uşor cu o lingură de lemn. Se încorporează pe rând,ceapa călită,pâinea înmuiată în lapte tăiată bucăţi mici,caşcavalul ras,ciupercile scurse şi verdeaţa tocată mărunt. Se pregăteşte o tavă unsă cu ulei şi presărată cu făină şi se lasă la cuptor la 180 de grade,timp de 40-45 de minute.

Idei de aperitive pentru masa de Paşte – Somonul,o idee de aperitiv săţios şi foarte gustos

Prăjitură aperitiv cu somon şi mac

Nu toată lumea adoră preparatele tradiţionale,iar iubitorii de peşte vor fi încântaţi de această minunăţie de prăjitură cu somon. Ingredientele pentru blat sunt următoarele:8 ouă,8 linguri făină,8 linguri ulei,2 linguriţe smântână,2 linguri apă fiartă,1 linguriţă praf de copt,2 linguriţe seminţe de mac,60 g somon afumat. Iar pentru cremă:400 g de brânză tip Philadelphia,150 g pateu de somon,200 g somon afumat,1 legătură mărar şi una de pătrunjel.

Ingredientele pentru blat sunt duble,deoarece este nevoie de două blaturi. Aşadar,ori înjumătăţiţi ingredientele şi coaceţi blaturile pe rând,ori le faceţi cu totul şi împărţiţi în două tăvi dacă aveţi loc în cuptor. Acum,se iau ouăle la temperatura camerei şi se mixează bine,adăugându-se treptat apa fiartă,uleiul,făina (care se cerne mai întâi),praful de copt,somonul afumat tăiat bucăţi şi seminţele de mac. Se pune compoziţia într-o tavă,pe hârtie de copt şi se lasă timp de 15-20 de minute la 180 de grade.

Când este gata,blatul se răstoarnă pe un prosop umed,se scoate hârtia de copt şi se acoperă cu un alt prosop umed. Se procedează la fel şi cu cel de-al doilea blat.

Pentru cremă se pun toate ingredientele la un loc şi se mixează bine cu blenderul până se obţine crema de somon. Apoi se scot blaturile din prosoapele umede,se pune primul blat pe un platou mare,se aşază peste crema,apoi al doilea blat. Se bagă la rece pentru câteva ore,apoi se taie bucăţele şi se ornează cu pateu de somon sau capere.

Ardei gras umplut cu cremă de ouă

Este foarte bun aperitiv,mai ales că puteţi folosi ouăle roşite care nu v-au ieşit. Aşadar,pentru 2 ardei graşi,se face următoarea umplutură:4 ouă fierte,2 cepe verzi,2 castraveţi muraţi,100 g telemea,1 lingură maioneză,2 linguri smântână,sare şi piper.

Toate ingredientele se toacă mărunt şi se amestecă bine într-un bol. Se umplu ardeii graşi,tăiaţi pe jumătate,curăţaţi şi spălaţi bine. Dacă vreţi să faceţi mai multă şi nu aveţi ardei,se poate pune umplutura într-un bol,se ornează cu ce vă place şi se serveşte pe pâine.



Recente

ClickPentruFemei (1) (19) jpg
Nu e ciocolata dar activeaza hormonul fericirii  Sursa foto  shutterstock 1922207963 jpg
dieta jpg
mituri despre sanatatea femeilor jpg
oua umplute jpg
Cum sa aplici parfumul  Sursa foto shutterstock 1927700651 jpg
telefonul mobil este un obiect murdar jpg
Paste cu pui si spanac  Sursa foto shutterstock 670024192 jpg
Melodia aceasta reduce anxietatea  Sursa foto shutterstock 2228634261 jpg
casa din Londra jpg
Tort cu biscuiti de cacao  Sursa foto shutterstock 274006559 jpg
Budinca apertiv  Sursa foto shutterstock 1530143996 jpg
Bautura care alunga insomnia  Sursa foto shutterstock 544190740 jpg
trifoi  jpg
Muște jpg
Gogosele cu frisca  Sursa foto shutterstock 1889970016 jpg
Paste Fettucine Alfredo  Sursa foto shutterstock 2202348275 jpg
Sensibiltate dentara  Scapa de dureri  Sursa foto shutterstock 1051409183 jpg
silueta jpg
masina de spalat vase jpg