Îngheţata marmorată, delicioasă şi aspectuoasă

În zilele toride de vară, încearcă această reţetă de îngheţată nu doar delicioasă, ci şi aspectuoasă!
Ai nevoie de
Pentru îngheţata de vanilie250 ml lapte1 păstaie de vanilie6 gălbenuşuri180 g zahăr400 g frişcă bătutăPentru îngheţata de cafea700 ml lapte35 g cafea măcinată200 g zahăr6 gălbenuşuriPentru decorciocolată răzuităzmeură proaspătă1 linguriţă cacao
Preparare
Pentru îngheţata de vanilie, fierbi laptele, tai păstaia de vanilie pe jumătate, scoţi seminţele şi o adaugi în laptele cald. Strecori şi laşi să se răcească. Într-un vas, freci gălbenuşurile cu zahărul şi le încorporezi treptat în laptele răcorit. Aşezi vasul pe baie de aburi şi amesteci continuu, până se îngroaşă şi dai deoparte înainte să dea în clocot. Îl pui într-un alt vas cu apă rece şi baţi până se răceşte compoziţia. Adaugi frişca bătută, în prealabil, şi omogenizezi.
Pentru îngheţata de cafea, fierbi laptele şi adaugi cafeaua. Acoperi vasul şi laşi să se răcească, apoi strecori lichidul. Freci zahărul cu gălbenuşurile, le încorporezi în laptele răcorit şi aşezi vasul pe baie de aburi. Fierbi amestecând continuu cu telul, până se îngroaşă compoziţia, şi iei de pe foc înainte să dea în clocot. O torni într-un alt vas, pus în apă rece, şi baţi până când se răceşte.
Tapetezi o tavă cu folie alimentară şi torni în ea îngheţata de vanilie, deasupra o pui pe cea de cafea şi amesteci uşor cu o furculiţă, ca să obţii un efect ca la checul marmorat. Acoperi cu folie şi dai la congelator 2-3, până se întăreşte îngheţata. O pudrezi cu cacao şi o serveşti cu ciocolată răzuită şi zmeură proaspătă, după gust.
Sursă foto: Profimedia


































