Aparatul pentru îngheţată

1 49169 original jpg jpeg

Ce desert poate fi mai bun într-o zi ­caniculară decât o­ ­îngheţată cremoasă? O poţi prepara foarte repede şi uşor cu ­ajutorul ­aparatelor speciale.

Au un preţ accesibil,ma­jo­ritatea îţi oferă o mini-carte de reţete şi accesorii. 

Cum se foloseşte?

Foarte simplu!

Amesteci toate ingredientele în bolul special şi apeşi pe buton.

Singurul lucru de care trebuie să ţii cont este că bolul trebuie păstrat la congelator,pentru a fi oricând gata de utilizare.

După ce l-ai folosit,spală-l,şterge-l şi pune-l în congelator într-o pungă de plastic,în poziţie verticală.

Asigură-te că bolul este foarte bine şters în interior.

Pentru rezultate optime,ingredientele trebuie să fie reci.

ac98336fe8ccd0e01dc2e3047674b95c jpg jpeg

Bine de ştiut!

-Nu pune aparatul de îngheţată pe suprafeţe fierbinţi (plită,sobă) sau lângă flacără deschisă.-Nu umple bolul de preparare mai mult de jumătate. Pe timpul preparării,produsul îşi măreşte volumul.-Îngheţata care conţine ouă crude trebuie consumată în maximum o săptămână de la preparare. Chiar dacă este proaspătă,nu este recomandată femeilor însărcinate sau persoanelor în vârstă.

-Nu congela îngheţata care s-a dezgheţat pentru că a fost lăsată la temperatura camerei sau s-a stricat frigiderul.

-Aparatele sunt doar pentru uz casnic,nu pentru producţie la scară  „industrială”.

-Pentru a preveni supraîncălzirea motorului,se schimbă direcţia rotaţiei dacă mixtura devine prea groasă.

-În caz de supraîncălzire a motorului,un dispozitiv de siguranţă va face ca motorul să se oprească. Dacă acest lucru se întâmplă,opriţi aparatul,deconectaţi-l şi aşteptaţi să se răcească.

Trebuie să le ai!

Nicio bucătărie fără un wok! Forma concavă permite alimentelor să fie pătrunse în timp scurt,iar marginile curbate uşurează munca gospodinei,care nu mai aleargă după legume prin tigaie.

WOK 26 cm din fontă cu interior antiadeziv şi mânere din inox

Accesorii:cu capac din sticlă termorezistentă,grătar semicircular din oţel inoxidabil,spatulă din silicon cu mâner inox şi mănuşă de bucătărie  www.pentrugatit.ro. Preţ:142 lei

71b9935fd6956b442efc2996209d55cf jpg jpeg

Bunica aşa făcea...

Cocea blaturile cu o zi înainte de a prepara un tort,deoarece aşa era mai uşor de tăiat.

Pentru ca minunata cremă de zahăr ars să-i iasă mai gustoasă,adăuga în compoziţie o lingură de ness.

Pentru a păstra culoarea vie a legumelor proaspete,le punea să fiarbă când apa ­clocotea pe foc iute şi nu le lăsa mai mult de 10 minute.

CONCURS

Dragă cititoare,

Găteşte mâncarea ta preferată,fă o fotografie şi trimite-o împreună cu reţeta,adresa şi numărul de telefon pe adresa redacţiei:Click! pentru femei,Şos. Fabrica de Glucoză,nr. 21,sector 2,­Bucureşti  sau pe e-mail:retete@click.ro până pe 11 august Astfel poţi fi ­câştigătoarea premiului pus în joc. Reţeta premiată va fi publicată în numărul 33,din 19 august 2011.

Reţeta de la cititoare

PRĂJITURĂ cu prune  şi piersici

Mă numesc Maria Manea,sunt din satul Cheia,com. Moeciu,jud. Braşov şi vă trimit o reţetă de prăjitură de sezon. Sper să vă placă.

Ce ai nevoie:

-8 ouă

-20 linguri zahăr

-28 linguri făină

-300 ml ulei

-coaja rasă de la o lămâie

-esenţă de rom › esenţă de vanilie

-1 pliculeţ praf de copt

-1 kg prune › 5 piersici potrivite

Cum se prepară:

1 Mai întâi,fructele se spală şi se taie cubuleţe. Se bat ouăle întregi cu zahărul până acesta se topeşte,se adaugă uleiul treptat,esenţe după gust şi coaja de lămâie rasă,iar la sfârşit se încorporează ­făina amestecată cu praful de copt.

2 Se toarnă compoziţia într-o tavă de aragaz unsă şi tapetată,se aşază fructele tăiate şi se introduce în cuptorul preîncălzit până se rumeneşte frumos deasupra. Se lasă să se răcească şi se taie bucăţi. Fructele se vor lăsa la fund,dar în momentul în care se serveşte,bucăţile se întorc cu fructele în sus.