Îngheţata duce la dependenţă

1 51705 original jpg jpeg

Specialiştii ne atenţionează că odată ce am început să consumăm îngheţată, organismul nostru va simţi nevoia de tot mai multă, întrucât acest dulce acţionează la nivelul creierului la fel ca un drog.

O echipă de cercetători de la Oregon State University au studiat comportamentul consumatorilor în cazul milk-shake-ului cu îngheţată de ciocolată.

Oamenii de ştiinţă au descopert că acest tip de aliment este o plăcere care induce dependenţă la cei care mănâncă regulat.

Cu cât mănâncă mai mult,cu atât simt o poftă mai mare. Cauza ar fi o activare insuficientă a zonelor cerebrale implicate în “circuitul recompense”.

Cercetătorii au observat acest mecanism studiind activitatea cerebrală la un grup de 150 de studenţi sănătoşi,cu greutate normală.

Voluntarii,care nu au mâncat cele cinci ore dinaintea experimentului,au completat un chestionar despre obiceiurile lor alimentare şi îndeosebi despre consumul de îngheţată. La test,fiecare a băut câte o gură de milk-shake şi o băutură fără gust deosebit.

Rezultatele experimentului arată că în cazul celor care mâncau des îngheţată,”circuitul recompense” s-a activat,dar mult mai puţin decât la consumatorii ocazionali. Altfel spus,pentru a ajunge la acelaşi nivel de plăcere,ei trebuie să mănânce mai multă îngheţată.

Autorii studiului afirmă că scăderea activării “circuitului recompense” permite înţelegerea comportamentelor ce constau în alimentaţie excesivă,care duc la obezitate. De aceea,nutriţioniştii ne recomandă să optăm pentru un regim echilibrat,cu puţin din toate,dar în cantităţi moderate.Recente

Test de personalitate jpg
depresie, burnout jpg
Filme de groaza jpg
Persoana toxica dependenta de drama  Sursa foto shutterstock 641808046 jpg
Interviu jpg
jobul viitorului jpg
Paralizie in somn jpg
Zambet jpg
Secret, zodii jpg
George Clooney, Lisa Snowdon  Shutterstock jpg
Curatenie jpg
cupluri de vedete  sursa   Shutterstock jpg
flori shutterstock 553167952 jpg
apocalipsa jpg
joburi de viitor jpg
Obiceiuri noi jpg
Suflet pereche jpg
Job jpg
femeie cu geantă  foto   Shutterstock jpg
Parinte jpg