Legume gratinate. O reteţă ideală pentru zilele de vară
Trebuie neapărat să încerci această reţetă. Ai nevoie de : 3 vinete / 2 ardei graşi / 100 g brânză de capră / 100 g caşcaval ras / 3 roşii / ½ pachet unt / 2 ouă / 100 g smântână / sare / piper / 1-2 linguri pesmet / 4 căţei de usturoi tocaţi
Cum se prepară
Speli vinetele, le îndepărtezi codiţa, le tai felii rotunde, le dai cu sare şi le laşi aproximativ o oră la scurs. Ardeii graşi îi tai cubuleţe. Roşiile le tai jumătăţi, le scoţi seminţele şi le toci.
Baţi smântâna cu ouăle şi cu brânza de capră, dată prin răzătoare.
Ungi o tavă cu unt şi presari pesmet.
Pui un strat de vinete, ardeii, roşiile şi usturoiul, asezonezi cu sare şi piper şi torni amestecul de smântână.
Acoperi cu un strat de vinete,pui şi câteva bucăţele de unt şi dai la cuptor. Laşi 15 minute şi adaugi caşcavalul ras. Laşi să se gratineze frumos şi serveşti.