Mere coapte umplute

1 81387 original jpg jpeg

Dacă eşti la dietă şi ţi-e poftă de un desert sănătos şi uşor, merele umplute au un gust delicat şi sunt prietenoase cu silueta ta.

Ai nevoie de

70 g stafide70 g merişoare1 pumn de mieji de nucă50 g zahăr1 linguriţă scorţişoară1 linguriţă esenţă de rom4 mere50 g untzeama de la 1 portocală3-4 linguri coniac

Mod de preparare

Într-un vas, amesteci stafidele împreună cu merişoarele, miejii de nucă, zahărul, scorţişoara şi esenţa de rom. Le laşi câteva minute să se îmbine aromele.Speli merele, le tai un capac în partea superioară şi le îndepărtezi sâmburii cu ajutorul unei ustensile pentru scos cotoarele.

Le umpli cu amestecul obţinut şi pui deasupra fiecăruia câte un cub de unt. Le aşezi într-un vas termorezistent, torni peste ele sucul de portocală şi coniacul, apoi le dai la cuptorul încins, maximum 30 de minute.